

Krojenie i gotowanie warzyw
Nie używaj do krojenia warzyw i mięs jednej deski – sok z mięsa to idealna pożywka dla bakterii...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Nie używaj do krojenia warzyw i mięs jednej deski – sok z mięsa to idealna pożywka dla bakterii...
Mięta pieprzowa to jedna z najstarszych roślin leczniczych, uprawiana w Europie, Azji, Afryce i obu Amerykach.
Gwiazda Betlejemska (Poinsecja) jest jedną z najbardziej popularnych roślin na świecie, która ma niesłychane grono miłośników.
Aby szybko i sprawnie zrobić tzw. "zaklepkę" do zupy lub sosu, mieszamy mąkę z wodą i dodajemy ją do potrawy...
Gotując fasolę, groch, soję lub soczewicę, pamiętaj aby sól dodać dopiero pod koniec gotowania.
Ludzie na całym świecie szaleją za smakiem i aromatem espresso.
Pokusa Janssona, gravad lax, senapssill, kiełbasa z renifera… Woń tych dań roznosić się będzie w restauracjach na promie Stena Baltica.
Czy wiesz że alergeny wziewne powodują choroby układu pokarmowego?
Przesilenia, zmiany pogody, chłody, wichury i jesienne słoty nie będą straszne dla odpornego organizmu. Ale co zrobić, żeby organizm był odporny? Odpowiedź zna Tran Vitana.
Warto mieć w domu zwykly aloes w doniczce