admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Światowy Dzień bez Papierosa
31 maja obchodzimy Światowy Dzień bez Papierosa.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 184431 maja obchodzimy Światowy Dzień bez Papierosa.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Aromatyczne „Serce Matki” w pięknej filiżance? Głębokie i uwodzące smakiem „Tiramisu” w eleganckim zaparzaczu...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Dobra, świeża woda jest nam niezbędna do życia tak samo jak tlen.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Nie wiesz co podać przyjaciółkom na pierwszej wiosennej majówce?
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Elegancka porcelana i efektowne szkło to podstawy udanej dekoracji stołu. A moe "ubierzemy" stół także w biżuterię?
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Majonezu najczęściej używamy dodatek do sałatek, mięs i surówek. Nie wszyscy jednak wiedzą, że...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Jedno nieświeże jajko może zepsuć cała potrawę. Lepiej jest więc upewnić się, że wszystkie jajka są świeże.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Bliny bywają różne. Ta nazwa określa całą rodzinę placków; gryczanych, ziemniaczanych, drożdżowych
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Przygotowując omlet, możesz dodać do niego zimnej wody, w proporcji jedna łyżka wody na jedno jajko.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Dodaj do ciasta 1/3 szklanki jasnego piwa, a naleśniki będą puszyste