Światowy Dzień bez Papierosa
31 maja obchodzimy Światowy Dzień bez Papierosa.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
31 maja obchodzimy Światowy Dzień bez Papierosa.
Aromatyczne „Serce Matki” w pięknej filiżance? Głębokie i uwodzące smakiem „Tiramisu” w eleganckim zaparzaczu...
Dobra, świeża woda jest nam niezbędna do życia tak samo jak tlen.
Nie wiesz co podać przyjaciółkom na pierwszej wiosennej majówce?
Elegancka porcelana i efektowne szkło to podstawy udanej dekoracji stołu. A moe "ubierzemy" stół także w biżuterię?
Majonezu najczęściej używamy dodatek do sałatek, mięs i surówek. Nie wszyscy jednak wiedzą, że...
Jedno nieświeże jajko może zepsuć cała potrawę. Lepiej jest więc upewnić się, że wszystkie jajka są świeże.
Bliny bywają różne. Ta nazwa określa całą rodzinę placków; gryczanych, ziemniaczanych, drożdżowych
Przygotowując omlet, możesz dodać do niego zimnej wody, w proporcji jedna łyżka wody na jedno jajko.
Dodaj do ciasta 1/3 szklanki jasnego piwa, a naleśniki będą puszyste