Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Jak zrobić pierogi ruskie?
Ciasto na pierogi będzie miękkie, gdy do mąki wymieszanej ze szczyptą soli dodasz gorącej wody
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ciasto na pierogi będzie miękkie, gdy do mąki wymieszanej ze szczyptą soli dodasz gorącej wody
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Do smażenia placuszków i racuszków używaj oleju – masło w wysokiej temperaturze zaczyna się palić.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Kremówkę najlepiej ubijesz, gdy dodasz do niej trochę surowego białka
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Mleko nie będzie się przypalało, jeśli najpierw przepłuczesz rondelek zimną wodą
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Przy gotowaniu jajek zdrza się, że skorupka pęka, a białko wypływa do gotującej wody. Czy można temu zapobiec?
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Jedną z coraz częściej spotykanych chorób cywilizacyjnych jest alergia. Uczulonym można być na prawie wszystko: rośliny, zwierzęta, kurz, roztocza, detergenty …
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Maj i czerwiec to trudne miesiące dla maturzystów i studentów. To czas stresu egzaminacyjnego.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844O szóstej - pobudka. Do ósmej – kawa, śniadanie, szybki prysznic, pęd po schodach, podwiezienie malucha do przedszkola, droga w korku do pracy...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Wielkie porządki to dla wielu coroczny, wiosenny rytuał. Często potrzebujemy nie lada motywacji, aby dokładnie wypucować cały dom.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Tradycyjne serniki piecze się z mąką. Możesz z niej jednak zrezygnować i dodać do masy serowej budyń waniliowy...