Robimy domowe pieczywo
Ekspert Akademii Smaku - Tomasz Morawiecki opowiada ile czasu trwa przygotowanie chleba i dlaczego warto to robić.
Ekspert Akademii Smaku - Tomasz Morawiecki opowiada ile czasu trwa przygotowanie chleba i dlaczego warto to robić.
Kasze od zawsze były podstawą polskiej kuchni. Chociaż w pewnym momencie nieco odeszły w zapomnienie, dzisiaj na nowo odkrywamy ich tradycyjne i nowoczesne oblicze. Zobaczcie, dlaczego warto je jeść. Poznajcie też świetne pomysły z kaszą w roli głównej!
Kuchnia polska wraca do kulinarnych łask. Staje się coraz popularniejsza wśród kucharzy młodego pokolenia. Nieustannie inspiruje, zdobywając coraz większe uznanie. Zobaczcie niebanalne przepisy na tradycyjne dania kuchni polskiej!
To, że jesteś zabiegana nie usprawiedliwia faktu, że źle się odżywiasz. Dlaczego? Ponieważ mimo braku czasu możesz przygotowywać pełnowartościowe posiłki. Bo liczy się nie tyle to, ile masz wolnych minut, a w jaki sposób je wykorzystasz. Twoim sojusznikiem w tej walce są urządzenia wielofunkcyjne.
Kuchnie świata to od 7 lat wizytówka Lidla w Polsce. Produkty, pochodzące z odległych zakątów, z tygodnia na tydzień opanowują sklepowe półki. Polacy z dużym entuzjazmem przyjęli akcje tematyczne Lidla. Dlatego sieć zamierza kontynuować dobrą passę.
Choć dostępność ziół w sklepach stale się powiększa i do wyboru mamy gatunki jednoroczne, wśród których warto wymienić choćby bazylię, cząber, oraz wieloletnie, rozrośnięte okazy - na przykład: mięty, szałwii to warto pomyśleć o hodowaniu ziół we własnym domu lub ogrodzie. Produkty, które ułatwią to zadanie.
Czym właściwie jest francuskie bistro? Bistromania rozkwita i nad Wisłą – my odwiedziliśmy Le Bistro Rozbrat, mamy też dla Was przepisy na francuskie klasyki.
Katia Roman-Trzaska ze szkoły gotowania Little Chef tłumaczy trzylatkom, jak upiec tartę, a rodziców przekonuje, że warto gotować z maluchami.
Marta Gessler rozpoczęła wielką akcję zbierania przepisów wśród gości swojej restauracji. Co tydzień jeden z pomysłów klientów trafi do menu.
Ciągle te same potrawy z tych składników? Jeśli jeszcze nie mieliście okazji spróbować posiłków oferowanych przez pobliski las lub łąkę, zdecydowanie czas to zmienić!