Czym jest Slow Food?
Slow food to idealne rozwiązanie dla tych, którzy żyją aby jeść i rozkoszować się obfitością lokalnych produktów.
Slow food to idealne rozwiązanie dla tych, którzy żyją aby jeść i rozkoszować się obfitością lokalnych produktów.
Czy moda na kuchnie La Cornue dotrze również do Polski?
Przywędrowała do nas ze Stanów Zjednoczonych. Podobno tej diecie swoją figurę zawdzięcza Jennifer Aniston.
Gruszka azjatycka - ten pyszny azjatycki owoc kształtem przypomina jabłko, a w smaku – gruszkę.
Na Polski rynek powoli wchodzą produkty słodzone stewią, co to oznacza i czym jest ta roślina?
Sous-vide jako nowoczesna metoda długiego gotowania szturmem zdobywa kuchnie najlepszych mistrzów kulinarnych. Czy nadszedł czas prawdziwego slow food?
Obchodzimy go 16 stycznia. Papryczki chili, czosnek, wasabi i pieprz – dziś w kuchni ma powinno być szczególnie ostro i gorąco.
Została opracowana w 1911 roku w Stanach Zjednoczonych, a do dziś cieszy się niezwykłą popularnością. Zasady są bardzo proste.
Kulturalny Klub Kolacyjny już działa w Warszawie. To połączenie klubu kolacyjnego z dyskusyjnym.
Polakom znudziły się marki piwa proponowane przez wielki koncerny. Piwa produkowane przez lokalne browary szturmem zdobywają nowe segmenty rynku i podniebienia smakoszy.