Dwa miliony kubków kawy dziennie!
Czy wiecie ile zarabia pracownik plantacji, kto właściwie na kawie zarabia - o zasadach sprawiedliwego handlu przy kawie naszej codziennej...
Czy wiecie ile zarabia pracownik plantacji, kto właściwie na kawie zarabia - o zasadach sprawiedliwego handlu przy kawie naszej codziennej...
Sylwia Szlandrowicz i Rusłan Kozynko mieszkają na Mazurach i produkują ekologiczne sery owcze: z surowego mleka, tradycyjnymi metodami, bez użycia środków chemicznych.
Pokrzywę dodaje do wszystkiego, próbował rozjechanego przez auto zaskrońca, ale brzydzi się zupy mlecznej. Łukasz Łuczaj zbiera i gotuje to, co znajdzie w lasach i na polach.
Polacy zaczynają interesować się zdrowym odżywianiem i chcą poszerzać swoją wiedzę z tego zakresu - z pomocą przychodzi Fundacja Śniadanie Obiad Kolacja.
Dieta zgodna z porami roku, ciepłe, zbożowe śniadania i swoboda działania - podkreśla Katarzyna Jaszczyk-Górska, którą prowadzi warsztaty gotowania według Pięciu Przemian.
Badanie "Czas na Polki - dieta" zrealizowane dla Organic Farma Zdrowia przez 4P research mix pokazuje co najczęściej je i czego stara się unikać na talerzu statystyczna Polka.
Jaki jest poziom obsługi kelnerskiej w naszych restauracjach? Delikatnie mówiąc różny.
Twórcza kuchnia, kolorowa i pełna wyzwań - tak weganizm określa Katarzyna Biernacka, prezeska stowarzyszenia Empatia, od siedmiu lat weganka.