

TOP 5 DAŃ HAUTE CUISINE
Jeszcze 5 lat temu trudno było w Polsce znaleźć dania „wysokiej kuchni”. Dziś coraz więcej osób interesuje się kulinariami i szuka niezapomnianych smaków i niezwykłych potraw.
Jeszcze 5 lat temu trudno było w Polsce znaleźć dania „wysokiej kuchni”. Dziś coraz więcej osób interesuje się kulinariami i szuka niezapomnianych smaków i niezwykłych potraw.
Piątnica, doskonale znana m.in. z produkcji m.in. serków wiejskich i śmietan, wprowadziła na rynek lekki jogurt typu greckiego. Jogurty dostępne są w wersji naturalnej lub z owocami. Ich największa zaleta to 0% tłuszczu i 2 razy więcej białka. Piątnica zaprasza na wielką grecką przygodę!
Zapraszamy do zapoznania się z magazynem Akademii Smaku Siemens, w którym znajdziecie przepis na griillowane szaszłyki yakitori z łososia w orientalnej marynacie z sałatką z owoców południowych.
Przejrzyj magazyn Akademii Smaku Siemens i zobacz jak przygotować Dakłas orzechowy z kremem kawowym i sosem z owoców leśnych.
W maju tego roku mija rok działalności Restauracji Trzy Kolory, w związku z czym chcielibyśmy zaprosić na to wydarzenie – pierwsze urodziny Restauracji Trzy Kolory 31 maja w najbliższą sobotę.
W cyklu Słodkie piątki zapraszam do wspólnego przygotowania domowych gofrów z bitą śmietaną i owocami. Zobacz film, jak przygotować smaczny i prosty deser.
Wczoraj zakończyła się druga edycja programu kulinarnego TOP Chef. Miano najlepszego kucharza w Polsce zdobył Sebastian Olma. Autor pysznych i wodzących na pokuszenie dań zdecydowanie zachwycił jurorów.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiadają Katarzyna Kośmider i Paweł Więcek. Ich dokonania kulinarne można obserwować na blogu W kuchni Katie.
Już dzisiaj, o godzinie 20:35, na żywo dowiemy się, kto będzie drugim polskim TOP Chefem! Jak myślicie kto wygra?
Najpiękniejsza kobieta polskiej kuchni, jurorka "TOP Chef" Ewa Wachowicz stawia na polskich projektantów. Specjalnie do programu "TOP Chef" wszystkie kreacje Ewy stworzyli projektanci krakowskiego Domu Mody FULARA & ŻYWCZYK.