

Ruszył drugi sezon MasterChef
Główną gwiazdą pierwszego odcinka był... krokodyl, a dokładnie rolada z krokodyla. Co myślicie o nowej odsłonie programu?
Główną gwiazdą pierwszego odcinka był... krokodyl, a dokładnie rolada z krokodyla. Co myślicie o nowej odsłonie programu?
Zobacz jak zrobić gruszki w przyprawach korzennych, podane z sosem karmelowym, udekorowane malinami i świeżą miętą.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia przepytujemy Ewę, autorkę świetnego bloga pełnego sezonowych przepisów - Moje Twory Przetwory.
W każdym miejscu na świecie możemy spotkać się z różnymi zwyczajami kulinarnymi dotyczącymi śniadań. Poranny posiłek to nie tylko kanapka z serem i szynką czy płatki z mlekiem!
XII już odsłona Święta Suszonej Śliwki odbędzie się 15 września 2013 w Kątach koło Iwkowa.
Zobaczcie co Jan Kuroń przygotował z okazji imprezy w warszawskim zoo. Mamy przepisy!
Pod koniec sierpnia w Szwecji odbywają się festiwale na cześć kiszonych śledzi. Dowiedzcie się więcej o tym intrygującym zapachem produkcie!
Stylistka potraw Paulina Kalińska opowiada nam o food design na co dzień i od święta. Jak pokazać zwykłe potrawy w nowym świetle?
Święto Chleba to okazja, żeby w końcu docenić nasz pyszny codzienny chleb! Już 30 sierpnia w Elblągu.
Znajdziecie tu przepisy szefa kuchni Konrada Birka na pierś z kaczki w wędzonej papryce, krewetki po tajsku i korzenne gruszki w sosie karmelowym!