

Bloger Tygodnia - Pora coś zjeść
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia przepytujemy Adrianę Baran, autorkę bloga kulinarnego Pora coś zjeść!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia przepytujemy Adrianę Baran, autorkę bloga kulinarnego Pora coś zjeść!
Wakacyjne warsztaty z kuchnią francuską w studiu CookUp to wyjątkowe warsztaty kulinarne połączone z praktyczną nauką języka francuskiego!
Gotuje w ciekłym azocie i smaży w wodzie. Jego wielką pasją jest gastronomia molekularna. Jakimi potrawami możemy zaskoczyć siebie samych i naszych gości?
Polecamy Wam przepisy na pyszne i efektowne potrawy, zdobyliśmy je dla Was na Zdrowych Warsztatach Kulinarnych, gdzie przyrządzaliśmy je według przepisów Konrada Birka.
Pieczarki są tak swojskie i popularne, że nie zwracamy na nie nawet specjalnej uwagi. A pieczarki też mają swoje tajemnice i warte poznania właściwości.
W dniach 24 – 25 sierpnia w Grucznie odbędzie się jedna z najbardziej prestiżowych i popularnych imprez kulinarnych w kraju.
Zobaczcie ciepły film „Omlet” - o magicznej mocy gotowania i potędze wspólnego jedzenia.
Czy książki kulinarne o słodkościach dostępne w języku polskim mogą równać się z anglojęzycznymi? Sprawdziliśmy!
Po modzie na kuchenny minimalizm i monolityczne, zamknięte kuchnie nadszedł czas na bardziej fantazyjne rozwiązania.
Byliśmy na warsztatach z sous vide w studiu CookUp, Przeczytajcie czy gotowanie w niskich temperaturach ma szansę zaistnieć w domowych kuchniach?