

Zmniejsza się eksport polskich warzyw i owoców
Pojawiły się niepokojące informacje: sprzedaż eksportowa polskich warzyw spadła o 22%, a owoców - aż o 32 %.
Pojawiły się niepokojące informacje: sprzedaż eksportowa polskich warzyw spadła o 22%, a owoców - aż o 32 %.
Każdego roku z utęsknieniem czekamy na sezon truskawkowy. Najczęściej kupowane przez nas owoce pochodzą z Kaszub. Tam od ponad 30 lat, odbywa się Truskawkobranie.
Od kilku dni wszystkich elektryzuje wiadomość o zatrutych warzywach, które pojawiły się na rynku niemieckim. Media donoszą o nowych zachorowaniach na terenie Unii Europejskiej.
Być może już niedługo drzwi polskich winnic zostaną otwarte. Istnieje szansa, że w niedalekiej przyszłości znajdziemy na sklepowych półkach szlachetne wino… z Polski
Wiosenna moda na ekologię trwa w najlepsze. Trzy ważne informacje o żywności ekologicznej.
Niemcy zaatakowała fala groźnych zatruć pokarmowych. Powodem nie są niebezpieczne sałaty, ogórki i surowe pomidory pochodzące z północy kraju, ale importowane warzywa z Hiszpanii.
Restauracje powoli otwierają swoje progi dla osób, które nie mogę jeść glutenu. Sprzyja temu akcja „MENU BEZ GLUTENU”.
Niskokaloryczne słodziki mogą skutecznie zaspokoić naturalne u człowieka pragnienie słodkiego smaku, nie zwiększając ilości spożytych kalorii i nie powodując przyrostu wagi.
Podobno zakupy to domena , a nawet pasja kobiet. Jednak jak wynika z najnowszych badań mężczyźni są przodownikami zakupów przez internet.
Slow Food to międzynarodowa organizacja, której celem jest ochrona prawa do smaku. Ważne jest, co i - jak jemy.