

Makowiec japoński - świąteczne ciasto, którego nie może zabraknąć na Twoim stole!
Makowiec japoński to wilgotne ciasto z makiem z dodatkiem jabłek, pełne bakalii, pyszne i aromatyczne! Zobacz, jak zrobić makowiec japoński i przygotuj go na święta!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Makowiec japoński to wilgotne ciasto z makiem z dodatkiem jabłek, pełne bakalii, pyszne i aromatyczne! Zobacz, jak zrobić makowiec japoński i przygotuj go na święta!
Najlepsze Smakołyki to blog, na który zaglądam z przyjemnością. Poznaj Zuzę, która swoją pasję cukierniczą odkryła jeszcze będąc dzieckiem, doprowadzając do małego pożaru w kuchni... Jak skończyła się historia ciastek o niezwykłym smaku? Zapraszam na wywiad!
Kto do tej pory nie wie, jak smakuje rogal świętomarciński, koniecznie musi to nadrobić! Rogale marcińskie są dla mieszkańców Poznania tym, czym dla Górali oscypek. Aby móc się nimi chwalić, trzeba jednak ściśle trzymać się przepisu... Poznaj tajniki wypieku rogali świętomarcińskich i ciekawostki na ich temat!
Proziaki piecze się bezpośrednio na piecu, ale równie dobrze możesz użyć patelni. Mąkę, sodę, sól i kefir wymieszaj i zagnieć ciasto, wałkuj na grubość ok. 0,5 cm, wycinaj i smaż na suchej patelni na średnim ogniu. Zobacz, jakie to pyszne!
Przeczytaj wywiad z Julitą Lipniak prowadzącą bloga o przewrotnej nazwie. Dowiedz się, czy kot w kuchni pomaga, czy raczej przeszkadza i czym można zastąpić cukier w wypiekach. Zapraszam!
Książka kucharska ze sprawdzonymi przepisami na opieńki - nie tylko marynowane. Wypróbuj je koniecznie w sezonie!
Listopadowa kuchnia to przysmaki i wypieki typowo jesienne. Postawmy na sycące, rozgrzewające dania i desery, które osłodzą słotę. Zobacz, jakie przepisy nagrodzimy dodatkowymi punktami! Tym razem przyznamy także dodatkową nagrodę książkową. Zobacz, jak ją zdobyć!
Poznaj zalety klarowanego masła i przekonaj się, że warto mieć je w lodówce! Oto dlaczego warto klarować masło oraz jak to zrobić samodzielnie.
W akcji Tydzień Kuchni Polskiej, zorganizowanej z okazji 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości bierze udział 100 restauracji na terenie całego kraju. Czego będzie można w nich spróbować?
Czekoladowy baton, chipsy czy fast food to kiepski pomysł na przekąskę. Zobacz, co wybrać, by dostarczyć sobie energii między posiłkami. Oto propozycje na zdrowe przekąski do szkoły, na uczelnię czy do pracy.