Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić kompot z czereśni?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić kompot z czereśni?

Owoce, cukier, słoik i woda – tyle wystarczy, aby przygotować prosty, słodki kompot z czereśni. Tak wykonany w spiżarni może przeleżeć nawet kilka lat.

Jak zrobić zupę z kalarepy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić zupę z kalarepy?

Aby przygotować pożywną zupę z kalarepy potrzebujemy wywaru rosołowego, kilku podstawowych, utartych warzyw, ziemniaków, przypraw, śmietany i masła. Całość jest smaczna, sycąca i zdrowa.

Lekkie sałatki zawsze w modzie!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Trendy kulinarne

Lekkie sałatki zawsze w modzie!

Kiedy za oknami królują upały, wolimy sięgać po lekkie posiłki. Idealnym, uniwersalnym rozwiązaniem są sałatki, które możemy przygotować na nieskończoną ilość sposobów.

Konkurs - Inspiracje na wakacje
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Konkurs - Inspiracje na wakacje

Lato to dla wielu z nas czas odkrywania nowych rzeczy, eksperymentowania, poznawania. Pomyśleliśmy, że warto byłoby przenieść te wakacyjne doświadczenia do kuchni i... przygotowaliśmy dla was konkurs!

Jak zrobić faszerowaną kalarepę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić faszerowaną kalarepę?

Kalarepę należy wydrążyć z miąższu i ugotować, a następnie jej środek wypełnić farszem przygotowanym z ryżu, papryki, cebuli, sera i przypraw. Tak przygotowaną można podawać jako lekki, wakacyjny obiad.