

Regulamin konkursu - Grilluj i bryluj!
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem konkursu - Grilluj i bryluj!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem konkursu - Grilluj i bryluj!
3 hitowe przepisy na wielkanocny stół, którymi oczarujesz najbliższych!
Pasztet mięsny piecze się około godziny. Po tym czasie studzi się go na kratce i podaje pokrojonego na plastry. Pasztety warzywne piecze się krócej – czas zależy od wykorzystanych warzyw.
Do przygotowania babki majonezowej potrzebujemy mąki pszennej i ziemniaczanej oraz cukru, proszku do pieczenia, jajek i majonezu.
Do przygotowania babki zebry potrzebujemy mąki pszennej, cukru, proszku do pieczenia, masła, jajek, mleka i kakao.
Mąka, mleko, cukier, proszek do pieczenia, masło, jajka - tyle trzeba do przygotowania wilgotnej babki.
Pasztet możemy przygotować z różnorodnych rodzajów mięsa, które gotujemy, bądź dusimy, a następnie mielimy, łączymy z dodatkami i zapiekamy. Możemy dodać do niego ulubione warzywa, czy kasze.
Przed uczestnikami „MasterChefa Juniora” nowe, wyjątkowe zadanie. Opuszczą studio telewizyjne i przygotują dania w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie! Staną także twarzą w twarz z... indykiem!
Z gotowaniem metodą sous-vide jest trochę jak z San Escobar - większość o tym słyszała, jednak nie każdy wie, o co tak naprawdę chodzi.
Dzisiejszy wywiad zapowiada się naprawdę słodko! W cyklu Bloger Tygodnia gościmy bowiem Piotra Fila, autora bloga Słodkie Atelier. Skąd w tak młodym wieku tyle pasji i umiejętności? I co wspólnego ma z tym... Francja? Przeczytajcie!