

Jak przygotować dorsza?
Dorsza przeznaczonego do smażenia panieruje się w przyprawach i mące. Rybę przeznaczoną do smażenia lub suszenia umieszcza się na krótko w roztworze soli.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dorsza przeznaczonego do smażenia panieruje się w przyprawach i mące. Rybę przeznaczoną do smażenia lub suszenia umieszcza się na krótko w roztworze soli.
Tegoroczne Święta zjadły nam wirusy :-(
Czy wiesz, że wybierając konkretnego drinka zdradzasz pewne cechy swojego charakteru? Zobacz co mówi o Tobie ulubiony napój z procentami.
Nowy Rok zbliża się wielkimi krokami. Dlatego na miłe zakończenie 2016 mamy dla Was niespodziankę – nowe nagrody w Gotujmy z Nagrodami! Sprawdźcie, co dla Was przygotowaliśmy!
Szalony Sylwester w towarzystwie Hanki Mostowiak sączącej drinki a’la Kwaśniewski oraz Chytrej Baby z Radomia podjadającej parówki od Macierewicza? Taka impreza tylko u Prezydenta!
Robert Harna to kucharz z charyzmą i bogatym doświadczeniem. Przyznaje, że w gotowaniu najważniejsze jest żonglowanie smakami i czerpanie przyjemności z kulinarnych dokonań. Dlaczego warto przyjść na prowadzone przez niego warsztaty? Przeczytajcie!
Do zrobienia grzańca najlepiej wybrać wino czerwone półsłodkie lub półwytrawne. Całość doprawia się przyprawami korzennymi, w tym cynamonem i goździkami.
Zupa krem powstaje poprzez zblendowanie tradycyjnie gotowanej zupy na gładką masę, dzięki czemu jest gęstsza. Może być ona zrobiona z dyni, pomidorów, groszku czy batatów.
Szynkę wieprzową piecze się około godziny na każdy kilogram mięsa. Dotyczy to zarówno pieczenia luzem, jak i w rękawie.
Grejpfruta je się na surowo. Można go dodać do sałatek i deserów. Stanowi również cenny składnik koktajli, również tych odchudzających.