Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak przygotować dorsza?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przygotować dorsza?

Dorsza przeznaczonego do smażenia panieruje się w przyprawach i mące. Rybę przeznaczoną do smażenia lub suszenia umieszcza się na krótko w roztworze soli.

Menu na Sylwestrze z Andrzejem Dudą!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Menu na Sylwestrze z Andrzejem Dudą!

Szalony Sylwester w towarzystwie Hanki Mostowiak sączącej drinki a’la Kwaśniewski oraz Chytrej Baby z Radomia podjadającej parówki od Macierewicza? Taka impreza tylko u Prezydenta!

Robert Harna - szef Studia kulinarnego Gotujmy.pl
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gwiazda w kuchni

Robert Harna - szef Studia kulinarnego Gotujmy.pl

Robert Harna to kucharz z charyzmą i bogatym doświadczeniem. Przyznaje, że w gotowaniu najważniejsze jest żonglowanie smakami i czerpanie przyjemności z kulinarnych dokonań. Dlaczego warto przyjść na prowadzone przez niego warsztaty? Przeczytajcie!

Jakie wino do grzańca?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jakie wino do grzańca?

Do zrobienia grzańca najlepiej wybrać wino czerwone półsłodkie lub półwytrawne. Całość doprawia się przyprawami korzennymi, w tym cynamonem i goździkami.

Jak zrobić zupę krem?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić zupę krem?

Zupa krem powstaje poprzez zblendowanie tradycyjnie gotowanej zupy na gładką masę, dzięki czemu jest gęstsza. Może być ona zrobiona z dyni, pomidorów, groszku czy batatów.

Ile piec szynkę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Ile piec szynkę?

Szynkę wieprzową piecze się około godziny na każdy kilogram mięsa. Dotyczy to zarówno pieczenia luzem, jak i w rękawie.

Jak jeść grejpfruta?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak jeść grejpfruta?

Grejpfruta je się na surowo. Można go dodać do sałatek i deserów. Stanowi również cenny składnik koktajli, również tych odchudzających.