

Zasady udanego podwieczorku
Jakimi prawami żądzą się podwieczorki? Jak zadbać, aby goście zostali przyjęci i obsłużeni swobodnie, a zarazem zgodnie z etykietą?. Co podawać, a czego nie? Sprawdź!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jakimi prawami żądzą się podwieczorki? Jak zadbać, aby goście zostali przyjęci i obsłużeni swobodnie, a zarazem zgodnie z etykietą?. Co podawać, a czego nie? Sprawdź!
Co zrobić z pieczywem sprzed 2-3 dni? Idealny pomysł na śniadanie!
Naukowcy z Kanady poszukują wolontariuszy do… codziennego objadania się czekoladą!
To dopiero ptyś... prawie metr szerokości, 60 litrów kremu... słodkie małe co nieco.
Herbata to element życia wielu z nas. Jednak czy wiecie jak wiele zdrowotnych wartości niesie ze sobą ten ziołowy napar? Jakie schorzenia warto nią leczyć? Jakie sekrety kryje?
Zdaje się, że becherovka znajduje się w odwrocie, a coraz większą popularnością u naszych południowych sąsiadów cieszy się wino. I to przede wszystkim to z niższej półki.
W ramach festiwalu Przemiany nad Wisłą w Centrum Nauki Kopernik uczestnicy będą mogli spróbować potraw kuchni molekularnej ale także miło spędzić czas podczas naukowego pikniku.
Porcja smakowitego kina, gdzie kuchnia i jedzenie jest wyjątkowo aromatyczne.
Chorizo, sos chilindron? Z sentymentem wspominamy jedzenie z wakacyjnych wypraw do Hiszpanii? Doprawmy swoje jedzenie słynną hiszpańską przyprawą.
Tak, w naszej kuchni wracamy do jaskini. Co jemy i czego nie jemy.