

Makaronik do makaronika
Były już muffiny, wiodły prym cupcakes - teraz zajadamy się makaronikami. Kolorowymi ciasteczkami migdałowymi.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Były już muffiny, wiodły prym cupcakes - teraz zajadamy się makaronikami. Kolorowymi ciasteczkami migdałowymi.
Najpierw był „bum” na sushi, teraz trwa „bum” na kuchnię koreańską.
I nauka od podstaw i szkolenie wyuczonych umiejętności kulinarnych, od ravioli do sushi – na kursy gotowania może wybrać się każdy.
Koniec problemów z resztkami ciasta
Trochę o śliwkach, układaniu ich na placku oraz przepisie na placek, który zawsze się udaje.
Moda nie tylko zmienia się w na wystawach sklepowych, modnie trzeba też jeść w restauracjach. Co nowego serwują w restauracjach w Warszawie?
Kto woli pomidora bez skórki?
Pierwsza rada – nie jedz niczego, czego twoja prababcia nie uznałaby za jadalne. Co dalej?
Co zrobić, by zupa była jeszcze lepsza, bez zaprawiania mąką i bez ściętej śmietany?
Obieranie orzechów wcale nie musi być trudne!