kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Jak ryż trafił pod strzechy?
Ryż każdego rodzaju jest tak popularny we wszystkich kuchniach europejskich, że czasami zapominamy skąd tak naprawdę pochodzi.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Ryż każdego rodzaju jest tak popularny we wszystkich kuchniach europejskich, że czasami zapominamy skąd tak naprawdę pochodzi.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Międzynarodowe Targi Spożywcze SIAL w Szanghaju to dla wielu firm, w tym polskich, szansa na wejście na chiński rynek.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Niniejszy regulamin określa zasady uczestnictwa w konkursie "Tchibo smakuje, Tchibo inspiruje".
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Nie tylko w dużych miastach supermarkety są szczególnie popularne. Coraz częściej wypierają osiedlowe sklepiki w mniejszych miastach.
Dorota0309
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 20, Artykułów: 249Zbliża się sezon na bób. Jest to warzywo niedoceniane, a szkoda, ponieważ zawiera wiele cennych witamin i błonnik. Warto wiedzieć, jakie dania można wyczarować z tym warzywem.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729To dopiero Rekord Guinessa! Tort lodowy, który waży ponad 9 ton!!
katecake
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 24Wiele osób świętuje swoje imieniny nie tylko w domu, ale również ze znajomymi w pracy. Jak zrealizować takie przyjęcie?
anies
| Szef Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 70Idea Fair trade, czyli sprawiedliwego handlu, jest coraz bardziej popularna. 14 maja 2011 obchodzimy Światowy Dzień Sprawiedliwego Handlu.
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Reality, które łączy w sobie sztukę gotowania z fascynującą rywalizacją na najwyższym światowym poziomie.
katecake
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 24Wiosna w pełni, więc czas przedstawić kolejne sezonowe warzywo - cukinię. Jak ją wybrać i przyrządzić? Co warto wiedzieć?