

Pomysły na cukinię
Wiosna w pełni, więc czas przedstawić kolejne sezonowe warzywo - cukinię. Jak ją wybrać i przyrządzić? Co warto wiedzieć?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Wiosna w pełni, więc czas przedstawić kolejne sezonowe warzywo - cukinię. Jak ją wybrać i przyrządzić? Co warto wiedzieć?
Od 16 maja do 19 czerwca zapraszamy do udziału w nowym konkursie z warzywami i owocami sezonowymi w roli głównej!
Gotowanie to twoja pasja? Chcesz zostać kulinarnym ekspertem? Marzysz o poprowadzeniu videobloga? Nie czekaj! Weź udział w konkursie już teraz! Wygraj indywidualny kurs gotowania w Akademii Kurta Schellera, sesję zdjęciową oraz robot kuchenny KENWOOD.
Badania wskazują, że jesteśmy coraz bardziej świadomymi konsumentami. Wymagamy coraz więcej od restauratorów co sprawia, że starają się oni bardziej trafiać w nasze potrzeby.
Piknik, drugie śniadanie, przekąska w podróży - trudno obyć się wtedy bez kanapki.
Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy sprzedają produkty mączne produkowane przez siebie - mogą oni stosować stawkę VAT w wysokości 5 procent.
Zazwyczaj nie mamy wątpliwości co do walorów smakowych potraw z grilla. Czy mogą one poza tym być także zdrowe?
29 maja podczas XIII. Festiwalu Kultury Żydowskiej SIMCHA odbędą się specjalnie przygotowane na tę okazję warsztaty "Kuchnia koszerna a ekologia", które poprowadzi Malka Kafka.
26 kwietnia w Nepalu został pobity rekord Guinessa w jedzeniu winogron małą plastikową łyżeczką!
Unia Europejska dodała do rejestru Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalności polską kiełbasę jałowcową oraz kiełbasę myśliwską.