Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Nigiri, FutoMaki, Hosomaki - trend na sushi
Sushi to rarytas. Jego przygotowanie to misterna praca. Opowiada o tym kucharz Piotr Bartel.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Sushi to rarytas. Jego przygotowanie to misterna praca. Opowiada o tym kucharz Piotr Bartel.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Pierwsze ciepłe dni przypominają o grillowanych potrawach. Warto zaopatrzyć się w grill elektryczny - przyda się na niepogodę!
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729"Wars wita Was" to pierwsza edycja warsztatów kulinarnych organizowanych przez Muzeum Powstania Warszawskiego.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Pizza powinna być wypalana na drewnie dębowym. Dobrze by było, aby drewno było pierwszej klasy, a trudno o takiej mówić gdy ma się do czynienia z odkopanymi trumnami.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Zrewolucjonizowana przez Magdę Gessler restauracja odwdzięczyła się jej niesmacznym żartem w postaci obraźliwego zdjęcia.
dzejlo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 119, Artykułów: 13Zastanawiałaś/łeś się kiedyś ile kcal ma alkohol?
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729A raczej - jak zatrucia wodą uniknąć?
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Prima aprilis to nie tylko dzień oszukiwania - zawsze warto zdobyć się na bardziej wysublimowane żarty...
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Okazuje się, że woda niegazowana cieszy się większym powodzeniem wśród konsumentów niż wszelkiego typu napoje smakowe.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 7292 kwietnia obchodzimy Dzień Naleśnika - z tej okazji zamieszczamy interesujące przepisy na naleśniki.