

Dzień Naleśnika
2 kwietnia obchodzimy Dzień Naleśnika - z tej okazji zamieszczamy interesujące przepisy na naleśniki.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
2 kwietnia obchodzimy Dzień Naleśnika - z tej okazji zamieszczamy interesujące przepisy na naleśniki.
Zastanawiałaś się kiedyś co zrobić, aby Twoja kiełbaska z grilla miała taką chrupiącą skórkę?
Uwaga Uwaga! Panie i Panowie… Ladies and Gentelmans – konkurs „Odkryjmy sosy Łowicz na nowo!” został ostatecznie rozstrzygnięty.
30 marca przypada dosyć nietypowe, ale jakże smaczne - święto muffinka!
Do sklepów lada dzień trafi nowy napój alkoholowy dedykowany kobietom. Ma być lekki, orzeźwiający, musujący - już okrzyknięty nowym chardonnay.
Nie wiesz jakie wino podać do jakiej potrawy? Naucz się wierszyka a się nie pomylisz !!!
Dziś zaproponuję wam kilka pomysłów na to jak wykorzystać sos Łowicz spaghetti do dań zupełnie nie włoskich.
Jakie błędy popełniamy, na co powinniśmy zwrócić uwagę w czasie pieczenia, czego nie należy robić. Jak ustrzec się zakalca - przeczytaj tutaj.
W tym artykule znajdziecie Państwo podstawowe różnicę pomiędzy naparami, odwarami, nalewkami i maceratami
STYL PLAY FOOD czyli KUCHNIA TECHNOEMOCJONALNA - ciekawie brzmi?