Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Produkcja żywności musi wzrosnąć o 35%
Do 2050 roku będzie 9 miliardów ludzi do wyżywienia, aby temu sprostać musimy produkować więcej żywności.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Do 2050 roku będzie 9 miliardów ludzi do wyżywienia, aby temu sprostać musimy produkować więcej żywności.
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Do niedzieli 13 lutego potrwa "Góralskie Rio" - jedna z najważniejszych imprez kulturalnych na Podhalu
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Ten temat pojawia się co roku w lutym - u niektórych na szczęście częściej - czy na afrodyzjaki rzeczywiście warto postawić?
InesS
| Starszy Kucharz | Przepisów: 38, Artykułów: 3Urozmaicą wygląd każdego drinka - zamiast zwykłych kostek lodu dodaj im smaku, a nawet koloru. Zobacz jak stworzyć finezyjny dodatek do drinków.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 7299 lutego w wielu krajach na świecie obchodzimy Dzień Pizzy
edyta18-20
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 98, Artykułów: 3Owoce i nasiona badiana właściwego Badian właściwy, anyż gwiazdkowy, anyż gwiaździsty
zmudek
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 249, Artykułów: 5Licznik kalorii w 100g produktu
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Świąteczną kutię przygotowuje Irena Jarocka.
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Elżbieta Żuk-Widmańska, polska przedstawicielka Instytutu Jiva Ayurveda z Faridabad w Indiach, przedstawia podstawowe założenia kuchni ajurwedyjskiej.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Dobrze ubita piana z białek to podstawa niejednego ciasta czy kremu. Oto kilka wskazówek