

Co zrobić aby piana dobrze się ubiła?
Dobrze ubita piana z białek to podstawa niejednego ciasta czy kremu. Oto kilka wskazówek
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dobrze ubita piana z białek to podstawa niejednego ciasta czy kremu. Oto kilka wskazówek
Czy wciąż wita gości? Od jak dawna istnieje i jakie specjalności serwuje!
Porady na temat jak uratowac przypalone ciasto itd
Liczba kalorii w poszczególnych napojach mlecznych pieczywie, słodyczach itd.
zasady przechowywania mąki
Kategorycznie nie można podać czasu gotowania potraw, ponieważ zależy on od wielu warunków.
Walentynki tuż, tuż - przygotuj oryginalne afrodyzjaki dla ukochanej osoby z bardzo modną w tym roku żurawiną.
Nie wymaga specjalnych umiejętności, regeneruje i uspokaja organizm - Elżbieta Żuk-Widmańska, prowadząca warsztaty kuchni ajurwedyjskiej poleca staroindyjski sposób gotowania.
O zasadach ajurwedyjskiej kuchni indyjskiej mówi Elżbieta Żuk-Widmańska, polska przedstawicielka Instytutu Jiva Ayurveda z Faridabad w Indiach.
Czy wiecie ile zarabia pracownik plantacji, kto właściwie na kawie zarabia - o zasadach sprawiedliwego handlu przy kawie naszej codziennej...