

Sery z ekologicznych wzgórz Frontiery
Sylwia Szlandrowicz i Rusłan Kozynko mieszkają na Mazurach i produkują ekologiczne sery owcze: z surowego mleka, tradycyjnymi metodami, bez użycia środków chemicznych.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Sylwia Szlandrowicz i Rusłan Kozynko mieszkają na Mazurach i produkują ekologiczne sery owcze: z surowego mleka, tradycyjnymi metodami, bez użycia środków chemicznych.
Olej rzepakowy to niezastąpiony składnik naszych ulubionych potraw, np. domowego majonezu. Zobacz jakie ma zalety
Twoje dziecko żywi się jedzeniem ze szkolnego automatu i spędza 2 godziny dziennie przed telewizorem lub komputerem? Jeśli tego nie zmienisz - wychowasz grubasa.
Pokrzywę dodaje do wszystkiego, próbował rozjechanego przez auto zaskrońca, ale brzydzi się zupy mlecznej. Łukasz Łuczaj zbiera i gotuje to, co znajdzie w lasach i na polach.
27 stycznia 2011 w Chinach ustanowiono rekord w serwowaniu potraw w jednym miejscu!
W najbliższą sobotę 5 lutego 2011 w Toruniu odbędzie się jarmark produktów ekologicznych.
To ciasto wymaga odrobiny poświęcenia. Jest za to słodkie, kuszące, a wspomnienie o nim na długo pozostaje w pamięci.
Większość z nas posługuje się prawą ręką - jak ma się to do chwytów marketingowych?
Orzech laskowy - eliksir młodości.
Kiwi to owoc bogaty w witaminy. Ale czy wiecie, że może również być stosowany w kosmetyce?