

Zdrowy i aktywny rok 2017 z Mariolą Bojarską-Ferenc!
Chcesz w nadchodzącym roku zmienić swoje życie na lepsze? W takim razie wyjątkowy kalendarz przygotowany przez Mariolę Bojarską-Ferenc jest właśnie dla Ciebie!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Chcesz w nadchodzącym roku zmienić swoje życie na lepsze? W takim razie wyjątkowy kalendarz przygotowany przez Mariolę Bojarską-Ferenc jest właśnie dla Ciebie!
Sos pomidorowy robiony jest ze świeżych pomidorów, koncentratu lub pomidorów w puszce. Wystarczy dany składnik wymieszać z przyprawami i podgrzać na ogniu. Tak zrobiony sos można wykorzystać do pizzy, gołąbków czy spaghetti.
Wiórki kokosowa, woda i blender. Te składniki pozwalają stworzyć oryginalne mleko roślinne, które można wykorzystać do zup, dań głównych i deserów.
Nie wyobrażasz sobie życia bez gotowania, a szeroko pojęty świat kulinariów to Twoja pasja? Fotografujesz, smakujesz i czerpiesz radość z dzielenia się swoimi umiejętnościami z innymi? Weź udział w Plebiscycie - być może tytuł Kulinarnego Bloga Roku czeka właśnie na Ciebie!
Historia Arshada Khana udowadnia, że najlepsze scenariusze pisze samo życie. Młody Pakistańczyk jeszcze do niedawna prowadził spokojne życie dorabiając jako nikomu nieznany sprzedawca herbaty na ulicach Islamabadu. Dziś jest gwiazdą Internetu i modelem, do którego odzywają się kolejni projektanci mody.
Żona naszego najsłynniejszego piłkarza może pochwalić się piękną figurą i imponująco wysportowanym ciałem. Za jej fantastyczną sylwetkę odpowiadają nie tylko regularne ćwiczenia i treningi, ale również pewien sekretny napój…
Kaszy jaglanej nie trzeba nikomu przedstawiać - jej smak i cudowne właściwości zna każdy, kto choć trochę interesuje się gotowaniem. Co więcej - to właśnie ona od tysięcy lat karmiła ludzi. Stanowi także ulubiony produkt Beaty Pawlikowskiej, która postanowiła napisać o niej książkę. Premiera już 9 listopada!
Obudziłam się o 5.00. Nic w tym dziwnego, skoro niedawno była to 6.00. Teraz jest 7.00 i już jest jasno. Wszyscy śpią. Uwielbiam tę ciszę i cieszę się, że słońce (tak, jest, dzień dobry ;-) ) też już wstało.
Przekonajcie się, dlaczego warto powalczyć o tytuł Kulinarnego Bloga Roku! Nagrody, które przygotowaliśmy z pewnością przydadzą się w każdej kuchni!
Przekonajcie się, dlaczego warto powalczyć o tytuł Kulinarnego Bloga Roku! Nagrody, które przygotowaliśmy z pewnością przydadzą się w każdej kuchni!