Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić sos pomidorowy?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sos pomidorowy?

Sos pomidorowy robiony jest ze świeżych pomidorów, koncentratu lub pomidorów w puszce. Wystarczy dany składnik wymieszać z przyprawami i podgrzać na ogniu. Tak zrobiony sos można wykorzystać do pizzy, gołąbków czy spaghetti.

Jak zrobić mleko kokosowe?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić mleko kokosowe?

Wiórki kokosowa, woda i blender. Te składniki pozwalają stworzyć oryginalne mleko roślinne, które można wykorzystać do zup, dań głównych i deserów.

Kulinarny Blog Roku
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Kulinarny Blog Roku

Nie wyobrażasz sobie życia bez gotowania, a szeroko pojęty świat kulinariów to Twoja pasja? Fotografujesz, smakujesz i czerpiesz radość z dzielenia się swoimi umiejętnościami z innymi? Weź udział w Plebiscycie - być może tytuł Kulinarnego Bloga Roku czeka właśnie na Ciebie!

Od sprzedawcy herbaty do rozchwytywanego modela
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Od sprzedawcy herbaty do rozchwytywanego modela

Historia Arshada Khana udowadnia, że najlepsze scenariusze pisze samo życie. Młody Pakistańczyk jeszcze do niedawna prowadził spokojne życie dorabiając jako nikomu nieznany sprzedawca herbaty na ulicach Islamabadu. Dziś jest gwiazdą Internetu i modelem, do którego odzywają się kolejni projektanci mody.

Tajemna mikstura Anny Lewandowskiej
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Tajemna mikstura Anny Lewandowskiej

Żona naszego najsłynniejszego piłkarza może pochwalić się piękną figurą i imponująco wysportowanym ciałem. Za jej fantastyczną sylwetkę odpowiadają nie tylko regularne ćwiczenia i treningi, ale również pewien sekretny napój…

Żółta jak słońce - „Kasza jaglana” od Beaty Pawlikowskiej
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gotujmy.pl poleca

Żółta jak słońce - „Kasza jaglana” od Beaty Pawlikowskiej

Kaszy jaglanej nie trzeba nikomu przedstawiać - jej smak i cudowne właściwości zna każdy, kto choć trochę interesuje się gotowaniem. Co więcej - to właśnie ona od tysięcy lat karmiła ludzi. Stanowi także ulubiony produkt Beaty Pawlikowskiej, która postanowiła napisać o niej książkę. Premiera już 9 listopada!