Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Straszne torty na Halloween
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Straszne torty na Halloween

Słodkie, smaczne, sycące, straszne i... śmieszne. Torty na Halloween muszą być takie same jak przebrania uczestników zabawy. Im bardziej odważne tym lepiej!

Bloger Tygodnia - Kuchnia Danusi
  • 8
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kuchnia Danusi

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Danutą Piecyk, autorką bloga Kuchnia Danusi. Prosto, nieskomplikowanie i smacznie – to główna zasada, którą kieruje się gotując w szkole i dla swoich bliskich. Dowiedzcie się, dlaczego uważa siebie za łasucha oraz jak wygląda praca kucharki od kuchni!

Jak zrobić kleik ryżowy?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić kleik ryżowy?

Kleik ryżowy to gęsta i kremowa papka przygotowana na bazie wody i odrobiny masła. Najlepsze proporcje to pół szklanki krótkoziarnistego, kleistego ryżu na szklankę wody.

Jak zrobić zapiekane ziemniaki?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić zapiekane ziemniaki?

Zapiekane ziemniaki przygotowujemy w piekarniku w szklanym, żaroodpornym lub ceramicznym naczyniu. Pokrojone w plasterki lub talarki możemy zapiec pod sosem serowym w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Ciasto na pizzę jak z pizzerii
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Ciasto na pizzę jak z pizzerii

Ciasto na pizzę robi się z mąki, drożdży i wody. W ten sposób można przygotować pizzę na cienkim lub grubym cieście, które uzyskuje się przez różne metody wyrabiania masy.

Jak zrobić pomidorową z rosołu?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić pomidorową z rosołu?

Zupa pomidorowa z rosołu przygotowana na bazie przecieru pomidorowego lub świeżych pomidorów króluje na polskich stołach. Wystarczy zagotować pomidory i wywar i cieszyć się smakiem domowej zupy.

25 października - Światowy Dzień Makaronu
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

25 października - Światowy Dzień Makaronu

25 października na całym świecie obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji chcemy Was wszystkich zaprosić do świętowania i ucztowania w gronie najbliższych, oczywiście z makaronem w roli głównej. Zapraszamy!

Jak ugotować ryż na mleku?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak ugotować ryż na mleku?

Ryż na mleku najlepiej gotować w dużym garnku o nieprzywierającym dnie z ulubionymi przyprawami, takimi jak cynamon czy gałka muszkatołowa. Możemy go podawać z pieczonymi jabłkami, które świetnie przełamią słodycz ryżu.