

Fontanna z winem, z której można pić za darmo!
Fontanna z czerwonym winem. Dostępna dla każdego, otwarta całą dobę i całkowicie darmowa. Przed Państwem publiczna beczka wina – La Fontanna del Vino.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Fontanna z czerwonym winem. Dostępna dla każdego, otwarta całą dobę i całkowicie darmowa. Przed Państwem publiczna beczka wina – La Fontanna del Vino.
Słodkie, smaczne, sycące, straszne i... śmieszne. Torty na Halloween muszą być takie same jak przebrania uczestników zabawy. Im bardziej odważne tym lepiej!
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Danutą Piecyk, autorką bloga Kuchnia Danusi. Prosto, nieskomplikowanie i smacznie – to główna zasada, którą kieruje się gotując w szkole i dla swoich bliskich. Dowiedzcie się, dlaczego uważa siebie za łasucha oraz jak wygląda praca kucharki od kuchni!
Kleik ryżowy to gęsta i kremowa papka przygotowana na bazie wody i odrobiny masła. Najlepsze proporcje to pół szklanki krótkoziarnistego, kleistego ryżu na szklankę wody.
Zapiekane ziemniaki przygotowujemy w piekarniku w szklanym, żaroodpornym lub ceramicznym naczyniu. Pokrojone w plasterki lub talarki możemy zapiec pod sosem serowym w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Listopad zbliża się wielkimi krokami. Jakie produkty i dania rządzą w Waszych kuchniach w tym miesiącu? Podpowiedzcie nam, co najchętniej widzielibyście w listopadowej kategorii promowanej!
Ciasto na pizzę robi się z mąki, drożdży i wody. W ten sposób można przygotować pizzę na cienkim lub grubym cieście, które uzyskuje się przez różne metody wyrabiania masy.
Zupa pomidorowa z rosołu przygotowana na bazie przecieru pomidorowego lub świeżych pomidorów króluje na polskich stołach. Wystarczy zagotować pomidory i wywar i cieszyć się smakiem domowej zupy.
25 października na całym świecie obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji chcemy Was wszystkich zaprosić do świętowania i ucztowania w gronie najbliższych, oczywiście z makaronem w roli głównej. Zapraszamy!
Ryż na mleku najlepiej gotować w dużym garnku o nieprzywierającym dnie z ulubionymi przyprawami, takimi jak cynamon czy gałka muszkatołowa. Możemy go podawać z pieczonymi jabłkami, które świetnie przełamią słodycz ryżu.