

Goździki
Goździki mają zdecydowany, korzenny aromat i ostry, cierpki smak.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Goździki mają zdecydowany, korzenny aromat i ostry, cierpki smak.
Kiełbasa narewska jest idealna do gotowania, smażenia oraz na grilla.
Między 13 a 20 czerwca odbędzie się kolejna edycja POLSKICH DNI W MASO CORTO.
Nazwa tego rodzaju herbaty pochodzi od miasteczka Pu-Erh w chińskiej prowincji Yunnan. To „stara” herbata, która jak dobre wino, długo dojrzewa.
Galaretka to podstawowy składnik deserów, serwowanych małym i dużym łasuchom.
Producent mrożonek Felco proponuje, aby tegoroczne menu miało lekki smak potraw gotowanych na parze...
Kiełbasa swojska produkowana jest według starej, tradycyjnej,regionalnej receptury z podhala.
Pasta warzywna Ajvar to typowy chorwacki specjał.
Bazylię nazywano niegdyś zielem królewskim. Ma korzenno-balsamiczny zapach oraz anyżkowy, słodki smak.
W Restauracji Nowa La Boheme w Warszawie odbyło się spotkanie dla kluczowych klientów .