

Dlaczego warto jeść aronię?
Niepozorna, cierpka i gorzkawa w smaku, dla wielu właściwie niejadalna. Nie daj się jednak zwieść pozorom, bo aronia to jeden z najlepszych antyoksydantów na naszej planecie.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Niepozorna, cierpka i gorzkawa w smaku, dla wielu właściwie niejadalna. Nie daj się jednak zwieść pozorom, bo aronia to jeden z najlepszych antyoksydantów na naszej planecie.
Kiedy widzisz patelnię od razu myślisz o smażeniu. To na niej zwykle przygotowywane są kotlety schabowe na tradycyjny polski obiad.
Słodka i wyrazista, taka jest właśnie chałwa! Nie dajcie się zwieźć sklepowym propozycjom i przygotujcie ją samodzielnie: śmietankowa, kokosowa, a może czekoladowa? Sami zdecydujcie, jaki będzie miała smak!
Niedzielny rosół bez natki? Nie do pomyślenia! Sprawdź, dlaczego warto ją dodawać także do innych potraw.
Nie cieszy się jeszcze u nas popularnością. A szkoda, bo pomaga zachować zdrowie i superformę na długie lata. Poznaj osiem ważnych powodów, dla których warto sięgać po ten owoc!
Domowe ciasta i ciasteczka to przysmaki, które królują na naszych stołach niebywale często. Podawane do herbaty, kawy lub gorącego mleka zaspokajają ochotę na coś słodkiego. Co sądzicie o tym, by tym razem przygotować idealne na jesień ciasteczka-orzechy?
Bez nich ani rusz! Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze stoją na straży naszego zdrowia. Pomocne w sytuacjach, gdy łapie grypa, łamią stawy, zagraża zawał. Warto docenić ich moc.
Ostra jak brzytwa, rozpala do czerwoności, wzmacnia serce, odchudza, a nawet skutecznie walczy z nowotworami. Doprawiaj dania papryczką chili – naprawdę warto!
Zwany królewskim owocem - i słusznie! Nie tylko jest przyjemnie słodki i soczysty, ale też superzdrowy i niezastąpiony przy wielu dolegliwościach. Sprawdź, jak działa.
Nalewkę z aronii przygotowuje się z owoców, cukru i spirytusu. Aby wzbogacić jej smak, do zaczynu dodaje się także liście wiśni, wanilię, cynamon lub miód.