Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Kategoria promowana - wrzesień
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Kategoria promowana - wrzesień

Wrzesień i nadchodząca jesień to nie koniec sezonu owocowo-warzywnego. W tym miesiącu warto sięgać po produkty takie jak np. dynia, na którą czekaliśmy cały rok. Sprawdźcie, jakie przysmaki znalazły się w kategorii promowanej w tym miesiącu!

Smaż jak szef kuchni – z Ramą i Pascalem!
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Smaż jak szef kuchni – z Ramą i Pascalem!

Idealnie wysmażone danie bez pryskania tłuszczu dookoła? To możliwe z Ramą Smaż jak szef kuchni. To unikalne połączenie olejów roślinnych, które nadadzą wspaniały smak każdej potrawie!

Jak zrobić sok z winogron?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sok z winogron?

Sok z winogron uzyskuje się poprzez ugotowanie owoców z cukrem. Do jego przygotowania można wykorzystać zarówno odmiany jasne, jak i ciemne.

Jak zrobić ragout?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić ragout?

Kawałki mięsa lub ryby, warzywa, woda i cierpliwość. Tyle potrzeba do zrobienia oryginalnego francuskiego ragout, czyli potrawy jednogarnkowej podobnej do gulaszu. Jest to danie, które sprawdzi się w każdej sytuacji!

Cytryna w rumie - dodatek nie tylko do herbaty
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Cytryna w rumie - dodatek nie tylko do herbaty

Jesień zbliża się wielkimi krokami. Na przetrwanie jej kapryśnej aury idealna okaże się rozgrzewająca, esencjonalna i aromatyczna herbata z cytryną zanurzoną w syropie rumowym. Prawda, że brzmi zachęcająco? Zapoznajcie się z naszym przepisem na ten specyfik!

Jak zrobić pad thai?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić pad thai?

Makaron ryżowy, kurczak lub krewetki oraz aromatyczny sos. Tak w skrócie wygląda przygotowanie pad thai – jednej z najbardziej klasycznych potraw kuchni tajskiej.

Jak zrobić zapiekankę z leśnymi grzybami?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić zapiekankę z leśnymi grzybami?

Sezon na aromatyczne skarby leśnego runa trwa w najlepsze. Jesteście świetnymi zbieraczami, ale nie wiecie jak spożytkować Wasze łupy? Koniecznie zróbcie zapiekankę z leśnymi grzybami -

Co to jest blanszowanie?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co to jest blanszowanie?

Blanszowanie to jedna z najprostszych technik obróbki żywności. Wystarczy wykorzystać do niej wrzątek i zimną wodę, by utrwalić właściwości odżywcze szeregu składników. Można to zrobić praktycznie w kilka minut, by uzyskać zadowalający efekt!

Jak zrobić landrynki?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić landrynki?

Myślicie, że landrynki można kupić jedynie w sklepie? Nic bardziej mylnego. Wykonanie tych cukierków jest bardzo proste, a ich smak jest niebywale zaskakujący. Zobaczcie nasz przepis i spróbujcie zrobić je w domu!