

Trochę inaczej o ogórku
Na piegi i oparzenia słoneczne
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Na piegi i oparzenia słoneczne
Niwelowanie znamion i plam
Alternatywa dla solarium?
Knelki i pulpety pochodzą z kuchni francuskiej. W XIX wieku zaczęto je podawać w Polsce jako dodatek do zup i potraw duszonych w sosie
Coś na mocne paznokcie
Na bogaty wybór zup w kuchni polskiej składają się nie tylko przepisy na nie, ale także różnorodne dodatki.
Hiszpańskie gazpacho, turecki cacik, grecki tarator czy rosyjska okroszka są znakomitymi przykładami chłodników.
Od wieków gotowano w Polsce barszcze, różniły się one jednak od jadanych przez nas dzisiaj barszczyków.
Wśród najstarszych zup, zwanych w średniowieczu polewkami, wymieniana jest także zupa piwna z serem i żółtkami – ceseata.
Sałata uprawiano w Chinach w V wieku p.n.e., znana była też w starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie.