

Ile dodać cukru do soku z malin?
Na każdy kilogram malin użyty do przygotowania soku dodajemy 350 cukru.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Na każdy kilogram malin użyty do przygotowania soku dodajemy 350 cukru.
Weź udział w naszym konkursie i wygraj voucher dla dwóch osób na kolację degustacyjną w restauracji L'enfant Terrible!
Uwielbiasz zapiekanki i grecką kuchnię? W takim razie połącz obie przyjemności w jedną i przyrządź pyszną musakę - zapiekankę z mięsa mielonego, bakłażanów i sosu beszamelowego. To wcale nie jest trudne!
Dodajemy go do herbaty, kremów, ciast oraz wykorzystujemy jako domowe lekarstwo. Syropy owocowe powoli wracają do łask, dlatego przekonaj się, jak zrobić je samodzielnie w domu a nie sięgać ciągle po te sklepowe!
Możesz wykorzystać bób świeży, mrożony lub suszony. Trzeba go ugotować w osolonym wrzątku, upiec bądź uparować. Na rynku dostępny jest również bób konserwowy, który nie wymaga obróbki termicznej.
Sezon na śliwki w pełni, a trudno go sobie wyobrazić bez tradycyjnych powideł. Oprócz pieczenia ciast z ich dodatkiem oraz wykorzystywania tych owoców do knedli, warto pomyśleć o przygotowaniu z nich przetworów. Zobacz, jak zrobić powidła śliwkowe!
Są takie dania, które zna każdy. Nie sposób im się oprzeć. Wśród nich znajdują się tradycyjne polskie gołąbki na bazie kapusty z ryżowo-mięsnym farszem. Zobacz jak je przygotować w domu!
Bez wątpienia są kultowym, polskim warzywem. Niewiele jest osób, które unikają ich w każdej postaci. Dzięki uniwersalności, pomidory można wykorzystywać do potraw i przetworów. Zobacz, co dobrego można z nich przygotować!
Choć w internecie można znaleźć sporo przepisów na „a’la carbonarę”, ciężko jest trafić na coś, co faktycznie byłoby rzetelnym patentem na prawdziwą włoską pastę. Czas to zmienić - sprawdź jak przygotować to oryginalne danie rodem ze słonecznej Italii!
W domu pętają się zeschnięte resztki ciast? A może w szafce zostały odkryte stare herbatniki? Jeśli tak, to nie wyrzucaj ich – możesz z nich zrobić pyszne bajaderki, które podbiją Twoje serce!