Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić musakę?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić musakę?

Uwielbiasz zapiekanki i grecką kuchnię? W takim razie połącz obie przyjemności w jedną i przyrządź pyszną musakę - zapiekankę z mięsa mielonego, bakłażanów i sosu beszamelowego. To wcale nie jest trudne!

Jak zrobić syrop z owoców?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić syrop z owoców?

Dodajemy go do herbaty, kremów, ciast oraz wykorzystujemy jako domowe lekarstwo. Syropy owocowe powoli wracają do łask, dlatego przekonaj się, jak zrobić je samodzielnie w domu a nie sięgać ciągle po te sklepowe!

W jaki sposób przygotować bób?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

W jaki sposób przygotować bób?

Możesz wykorzystać bób świeży, mrożony lub suszony. Trzeba go ugotować w osolonym wrzątku, upiec bądź uparować. Na rynku dostępny jest również bób konserwowy, który nie wymaga obróbki termicznej.

Idealne powidła śliwkowe
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Idealne powidła śliwkowe

Sezon na śliwki w pełni, a trudno go sobie wyobrazić bez tradycyjnych powideł. Oprócz pieczenia ciast z ich dodatkiem oraz wykorzystywania tych owoców do knedli, warto pomyśleć o przygotowaniu z nich przetworów. Zobacz, jak zrobić powidła śliwkowe!

Jak zrobić domowe gołąbki?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić domowe gołąbki?

Są takie dania, które zna każdy. Nie sposób im się oprzeć. Wśród nich znajdują się tradycyjne polskie gołąbki na bazie kapusty z ryżowo-mięsnym farszem. Zobacz jak je przygotować w domu!

Co przygotować z pomidorów?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co przygotować z pomidorów?

Bez wątpienia są kultowym, polskim warzywem. Niewiele jest osób, które unikają ich w każdej postaci. Dzięki uniwersalności, pomidory można wykorzystywać do potraw i przetworów. Zobacz, co dobrego można z nich przygotować!

Jak zrobić włoską carbonarę?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić włoską carbonarę?

Choć w internecie można znaleźć sporo przepisów na „a’la carbonarę”, ciężko jest trafić na coś, co faktycznie byłoby rzetelnym patentem na prawdziwą włoską pastę. Czas to zmienić - sprawdź jak przygotować to oryginalne danie rodem ze słonecznej Italii!

Jak zrobić bajaderki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić bajaderki?

W domu pętają się zeschnięte resztki ciast? A może w szafce zostały odkryte stare herbatniki? Jeśli tak, to nie wyrzucaj ich – możesz z nich zrobić pyszne bajaderki, które podbiją Twoje serce!