Jak przechowywać warzywa i owoce?
Jak przechować warzywa i owoce kupione na zapas? Najlepiej w chłodnym miejscu!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jak przechować warzywa i owoce kupione na zapas? Najlepiej w chłodnym miejscu!
Zdrowe i kuszące przysmaki, które zagoszczą na suto zastawionym stole, można przygotować z użyciem mrożonych produktów marki Felco.
Przesolona zupa przytrafia się dosyć często. Jak ją uratować?
Po jeżyny, zwane również polskimi malinami, sięgnęła również firma Ogrody Natury, dając nam niezwykły smakołyk – Naturalnie Mętny Sok z Jabłek i Jeżyn.
Niewiele jest owoców, które dostarczają tak wspaniałych doznań smakowych i węchowych jak jeżyna.
Spaghetti na podwieczorek zamiast na obiad? Jak najbardziej, ale pod warunkiem, że są to słodko-kwaśne żelki Sour–Snup o kształcie tego popularnego włoskiego makaronu.
Ryba zapiekana po włosku z makaronem to powiew zdrowia i włoskiej kultury do podania wprost na stół.
Nocne zwiedzanie Browaru w Tychach to letnia atrakcja, która dostępna jest od 28 czerwca do 30 sierpnia br., w każdy piątkowy i sobotni wieczór
Redaktor czasopisma „Świat Konsumenta” dyskutuje z naukowcami o sensacji jaką wywołał artykułem na temat zawartości pierwiastków promieniotwórczych w wodach butelkowanych.
Popołudniową herbatę podajmy w klasycznej, a jednoczesnie oryginalnej oprawie!