Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Koncentrat pomidorowy - co kryje w słoiczku?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Koncentrat pomidorowy - co kryje w słoiczku?

Spożywanie pomidorów w przetworzonej postaci zmniejsza ryzyko zachorowań na choroby cywilizacyjne, a dodatkowo dwukrotnie zwiększa przyswajanie likopenu. Sprawdźcie, czy wiecie wszystko o koncentracie pomidorowym!

Co wiemy o śmietanie?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co wiemy o śmietanie?

Śmietana jest produktem wszechstronnie wykorzystywanym w sztuce kulinarnej! Świetnie sprawdza się jako dodatek do kremowych zup, sosów, sałatek, ciast i deserów, a także dań głównych. Co warto wiedzieć o tym mlecznym produkcie? Sprawdźcie poniżej!

Bloger Tygodnia - Pobite gary Barbary
  • 5
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Pobite gary Barbary

W tym tygodniu rozmawiamy z Basią, autorką bloga Pobite gary Barbary. W skrócie jej przygodę z gotowaniem można by opisać słowami "od kontroli do swawoli". Co się za tym kryje? Przeczytajcie!

Jak zrobić tartę?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić tartę?

Na słodko lub wytrawnie - która opcja tarty wydaje się dla Was atrakcyjniejsza? Poniżej znajdziecie wskazówki, jak zrobić spód i nadzienie do tej popularnej potrawy!

Jak obrać rabarbar?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak obrać rabarbar?

Łodygi starszego rabarbaru obieramy chwytając końcówki włókien nożem i pociągając je do samej góry.

Co zabrać na piknik?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co zabrać na piknik?

Jakie przysmaki zabrać ze sobą na piknik, by móc cieszyć się słońcem i zielenią traw, a jednocześnie nie być głodnym i nie martwić się o figurę? Zobaczcie nasze wskazówki!

Foodpairing - duet alkoholu i jedzenia
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Foodpairing - duet alkoholu i jedzenia

Foodpairing, czyli duet potraw i alkoholu to kulinarna sztuka łączenia smaków. Marka Saska odkrywa tajemnicę połączeń szlachetnych alkoholi i dań, które razem tworzą wspaniałą całość.

Rukola - właściwości i zastosowanie w kuchni
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Rukola - właściwości i zastosowanie w kuchni

Zawitał upragniony maj, a w wraz z nim świeża dawka warzyw, ziół i wreszcie sałat. Która z nich uważna jest za królową sałatowego menu? To oczywiście soczysta rukola! Co o niej wiemy, jak smakuje i z czym najlepiej ją serwować? Przeczytajcie!

Bloger Tygodnia - Kuchenne poczynania Moniki
  • 13
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kuchenne poczynania Moniki

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Moniką Jakubowską, autorką bloga Kuchenne poczynania Moniki. Część z Was pewnie doskonale kojarzy Monikę i to nie tylko z bloga, całej reszcie z przyjemnością przedstawiamy... równie dobrze znaną Misię5 - jedną z naszych moderatorek!