Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak gotować dla niejadka? Warsztaty kulinarne dla rodziców
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia

Jak gotować dla niejadka? Warsztaty kulinarne dla rodziców

Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie zaprasza na warsztaty kulinarne "Mission (Im)possible, czyli jak gotować dla niejadka". Z pomocą Marco Ghia - szefa Akademii i Doroty Minty - psycholog - przygotujecie posiłki, które będą smakowały Waszemu dziecku. Warsztaty już 28 maja.

Nowe francuskie specjały w restauracji PAUL
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Nowe francuskie specjały w restauracji PAUL

Wiosennego menu pełnego francuskich specjałów możemy skosztować w restauracji PAUL w samym sercu Warszawy. W ofercie pojawiły się aromatyczne dania główne, zdrowe sałatki i wykwintne desery. Restauracja zaprasza gości na prawdziwą ucztę dla zmysłów.

Dodatki aromatyzujące i smakowe do deserów
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Dodatki aromatyzujące i smakowe do deserów

Czy cukier waniliowy, sok z cytryny, karmel czy mięta są najczęściej wykorzystywanymi przez Was dodatkami do wypieków lub deserów? Odkryjcie całą gamę aromatycznych dodatków - zapraszamy!

Włoski makaron jak u mamy - warsztaty kulinarne
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Włoski makaron jak u mamy - warsztaty kulinarne

Akademia Kulinarna Whirlpool zaprasza na warsztaty kulinarne "Włoski makaron domowy - jak u mamy". Już 21 maja pod okiem Marco Ghia, szefa Akademii oraz miłośnika włoskiej kuchni nauczycie się przygotowywać różne rodzaje makaronu jajecznego, z których wyczarujecie pyszne dania.

Jak zrobić szczaw do słoików?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić szczaw do słoików?

Szczaw wystarczy posiekać, przełożyć do garnka i zagotować w wodzie z solą. Tak przyrządzony może być przełożony do słoików i przechowywany przez kilka miesięcy.

Czy margaryna jest zdrowa?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Czy margaryna jest zdrowa?

Najróżniejsze gatunki margaryn zajmują coraz więcej miejsca na sklepowych półkach. Czy mamy wystarczająco dużo wiadomości na ich temat by wiedzieć po jakie sięgać? Przeczytajcie garść informacji na temat margaryny!

Gotuj razem z mistrzem! Wywiad z Robertem Sową
  • 2
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Gwiazda w kuchni

Gotuj razem z mistrzem! Wywiad z Robertem Sową

Mistrz kulinarny Robert Sowa w najnowszej książce "Krok po kroku z Robertem Sową" dzieli się z czytelnikami swoimi autorskimi i sprawdzonymi przepisami na przystawki, zupy, dania rybne i mięsne oraz ciasta i desery, a także wegetariańskie sałatki. Z pomocą książki każdy może uczyć się sztuki kulinarnej od mistrza – zarówno zawodowi kucharze, jak i kulinarni amatorzy.

Hummus – orientalny przysmak
  • 2
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Smaczki

Hummus – orientalny przysmak

Kremowy i aromatyczny hummus, który jest niezastąpiony w kuchni arabskiej obchodzi swoje święto. 13 maja przypada Międzynarodowy Dzień Hummusu. Odkryjcie jego historię i poznajcie przepisy na przysmaki z jego dodatkiem.

Włoszczyzna - co warto o niej wiedzieć?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Włoszczyzna - co warto o niej wiedzieć?

Nie zastanawialiście się nigdy dlaczego pęczek składający się z marchwi, selera, pietruszki i pora nazywany jest włoszczyzną? Odpowiedz jest prosta - smakołyki te pochodzą z Włoch. Kto sprowadził ją do Polski? Przeczytajcie garść informacji na temat włoszczyzny!