

Kuchnia polska - golonka
Golonka to smakołyk, który potrafi zaspokoić nawet największego łasucha. Charakteryzuje się ona dużą kalorycznością, ale także niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Sprawdźcie, jak wykorzystać to popularne mięso!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Golonka to smakołyk, który potrafi zaspokoić nawet największego łasucha. Charakteryzuje się ona dużą kalorycznością, ale także niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Sprawdźcie, jak wykorzystać to popularne mięso!
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Małgosię i Adama Zabokrzyckich. Dowiedzcie się, czy na pewno w kuchni jest miejsce dla dwóch (gotujących) osób a także, czy gotowanie w parze może rodzić jakieś kulinarne konflikty? Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Oryginalna książka kucharska zawierająca 50 prostych i klasycznych receptur kuchni włoskiej. Przepisy w formie komiksów pokażą ci krok po kroku jak samodzielnie przyrządzić prawdziwą włoską ucztę.
W zagłębiu biurowym na warszawskim Służewcu ukryło się miejsce, w którym napijemy się wina z całego świata i zjemy dania, które nie tylko dobrze wyglądają, ale pysznie smakują.
Kapusta kiszona to nasze dobro narodowe, które cenione jest także poza granicami polski. Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się jak ją przygotować oraz w jaki sposób wykorzystać w kuchni!
Zastanawialiście się kiedyś jak powstają produkty suche do gotowania, skąd pochodzą surowce oraz co kryje w swoim wnętrzu torebka z takim produktem? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr odpowiada na wszystkie pytania dotyczące produktów kulinarnych w torebce. Od dziś będziecie po nie sięgać wiedząc już, co kryją w środku.
Macie ochotę na pożywny, sycący i tradycyjny przysmak kuchni polskiej? Jeśli tak, zabierajcie się za sprawdzenie naszych najlepszych przepisów na fasolkę po bretońsku. Zapraszamy!
Halloween to amerykańskie święto, które obchodzone jest również w naszym kraju. Najczęściej kojarzy nam się z duchami, dynią i lampionami z tego warzywa. Co powiecie na słodkie i strrraszne ciasteczka? Mamy dla Was konkurs!
Miejsca pozwalające wyciszyć się, odetchnąć choć na chwilę od miejskiego zgiełku cieszą się coraz większą popularnością. Jednym z takich miejsc jest LIF - restauracja położona w doskonałym punkcie komunikacyjnym, w której nie tylko można poczuć się komfortowo i odpocząć, ale przede wszystkim - dobrze zjeść!
To obowiązkowy składnik kuchni polskiej! Smakołyk ten zbawiennie działa na nasz organizm, a potrawy z udziałem tego rodzaju kaszy wzbudzają zachwyt nawet u najwybredniejszych smakoszy. Przeczytajcie, jak ciekawe to zboże!