redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Buraczki na zimę
Chcecie cieszyć się smakiem buraków nawet zimą? Wystarczy zamknąć je w słoiku! Przeczytajcie jak wartościowe to warzywa i z czym najlepiej je podawać.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Chcecie cieszyć się smakiem buraków nawet zimą? Wystarczy zamknąć je w słoiku! Przeczytajcie jak wartościowe to warzywa i z czym najlepiej je podawać.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Z pomocą blendera utrzesz, posiekasz, rozdrobnisz. To jeden ze sprzętów, który powinien znaleźć się w każdej kuchni. Jakie funkcje posiada blender idealny?
Marika-
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Jagodę Paździor-Sabę, autorkę bloga Zucchini Blues. Zobaczcie, czy istnieją produkty kulinarne, które trudno jest sfotografować a także dowiedzcie się, od czego warto zacząć przygodę z fotografią kulinarną. Gorąco zachęcamy do przeczytania wywiadu!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Przygotowanie zróżnicowanych posiłków to prawdziwe wyzwanie dla początkujących kucharzy. Produkt, który warto uwzględniać w swoim menu to kasza jaglana. Sprawdźcie jak jest wartościowa i co można z niej przyrządzić!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nie musicie spędzać całych dni w kuchni, żeby ugotować pyszny obiad dla rodziny. Zobaczcie nasze sprawdzone propozycje doskonałych dań, które możecie przygotować w ekspresowy sposób!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Smakowita dynia to jeden z najcenniejszych darów jesieni. Koniecznie sprawdźcie jak smakuje w towarzystwie soczystych mięs, makaronu, zbóż, a także serwowana pod postacią deseru. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami!
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Rokitnik to roślina, której możemy używać w kuchni, zielarstwie czy kosmetologii. Idealnie sprawdzi się w przy leczeniu wielu chorób.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 344917 września odbył się wernisaż wystawy Dagmary Radzikowskiej, autorki bloga o nazwie THE BYK. Jeśli kochacie kulinaria i zachwycają Was piękne zdjęcia - nie możecie tego przegapić!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nieco zapomniane zupy po dość długiej nieobecności w naszej diecie, stają się podstawowym elementem codziennych posiłków. Mięsne, warzywne, grzybowe, a nawet serowe – zobaczcie nasze bogactwo smakowitych zup!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Wszystkich nas dotyka problem braku czasu. Jak w takiej sytuacji poradzić sobie z przygotowywaniem pożywnych, wartościowych i przy tym szybkich posiłków? Przeczytajcie nasz artykuł i zainspirujcie się do działania!