

Pomysły na obiad - makaron
Wszystkich nas dotyka problem braku czasu. Jak w takiej sytuacji poradzić sobie z przygotowywaniem pożywnych, wartościowych i przy tym szybkich posiłków? Przeczytajcie nasz artykuł i zainspirujcie się do działania!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Wszystkich nas dotyka problem braku czasu. Jak w takiej sytuacji poradzić sobie z przygotowywaniem pożywnych, wartościowych i przy tym szybkich posiłków? Przeczytajcie nasz artykuł i zainspirujcie się do działania!
Kindziuk to tradycyjna litewska wędlina, która od pokoleń gości na stołach Litwinów. Jej pysznym smakiem i zapachem możemy również delektować się i my. Sprawdźcie dlaczego warto spróbować kindziuka.
Jak można wykorzystać owoce pigwy? Można zrobić z nich dżem, konfiturę lub kompot. My w tym artykule udowodnimy, że owoce te równie wspaniale nadają się na nalewkę. Sprawdźcie jak ją zrobić by cieszyć się jej smakiem przez całą zimę!
W całej Polsce trwa inicjatywa ambasady Francji pod nazwą French Touch. 3 października klientów Galerii Mokotów w Warszawie w kulinarną podróż do Francji zabierze szef Michel Moran. Każdy będzie mógł wziąć udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez mistrza.
Światowy Dzień Wegetarian obchodzimy 11 stycznia - warto zaznajomić się, jaka idea przyświeca osobom, które zdecydowały się na ten tryb życia!
Blender ręczny z powodzeniem może zastąpić robot kuchenny. Jest poręczniejszy i zajmuje w kuchni mniej miejsca. Jakie funkcje powinien posiadać blender idealny, który będzie niezastąpionym pomocnikiem w kuchni?
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Agnieszkę Sznajder, autorkę bloga Apetyczna Babeczka. Zobaczcie, któremu znanemu kucharzowi pozwoliłaby gotować dla siebie przez cały dzień oraz jakie grzyby są według niej najdziwniejszym z dotychczas próbowanych produktów! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
W serwisie znajdą się wszystkie tematy, których kobiety najchętniej szukają w sieci - newsy z życia gwiazd, eksperckie informacje o modzie, urodzie, stylu życia, a także materiały shoppingowe, poradnikowe oraz kulinarne.
Od 1 do 31 października dodatkowo promujemy - 20 wirtualami - przepisy na pyszne zupy, dania z grzybami leśnymi i ciasta. Pamiętajcie, że zdobyte wirtuale możecie wymieniać na wybrane przez siebie nagrody!
Polacy coraz częściej starają się odżywiać zdrowo. Warto pamiętać, że naturalne i zdrowe składniki to element kuchni obecny w Polsce od wielu pokoleń.