redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Orzeźwiające sorbety na lato
Latem, kiedy jest bardzo gorąco z chęcią sięgamy po dania, które nas orzeźwią. Polecamy Wam przepisy na pyszne owocowe sorbety!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Latem, kiedy jest bardzo gorąco z chęcią sięgamy po dania, które nas orzeźwią. Polecamy Wam przepisy na pyszne owocowe sorbety!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jest kuzynką jagody leśnej, a jej właściwości cenione są na całym świecie. Zapobiega wielu chorobom i wyjątkowo korzystnie wpływa na ludzki organizm. Borówka m.in. zapobiega rakowi, obniża ciśnienie i przedłuża młodość.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Ta roślina, dzięki swoim cudownym właściwościom, znalazła zastosowanie zarówno w kuchni, jaki i w kosmetyce i lecznictwie. Co warto o niej wiedzieć?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Brzoskwinia pasuje do potraw słonych i mięsnych, marynat lub jako nadzienie do mięs. Jednak najlepiej smakują słodkie desery z brzoskwiniami. Jakie pyszności można przygotować z dodatkiem brzoskwiń? Polecamy pyszne przepisy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Okaz ten znajduje się na liście grzybów dopuszczonych w Polsce do obrotu handlowego. Jest jednym z ulubionych grzybów uprawowych, posiada właściwości lecznicze i do tego doskonale smakuje! O jakim grzybie mowa? Oczywiście o boczniaku ostrygowatym!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Facelia rozpowszechniona jest w Europie jako roślina pastewna i miododajna. Co warto o niej wiedzieć? Jakie właściwości ma miód, który otrzymujemy z facelii?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jest lekarstwem na wiele dolegliwości, brazylijscy Indianie Tupi pierwsi odkryli cudowne działanie tej rośliny. Co jeszcze warto o niej wiedzieć? Sprawdźcie koniecznie!
Marika-
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Agnieszkę Pękalską, autorkę bloga Dom Agi. Choć nazywa siebie "tak jakby kurą domową", szybko okazuje się, jak zwodnicze jest to określenie! Zapraszamy Was do tego Domu - szybko przekonacie się, z jak wyjątkową kobietą macie do czynienia. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Suszenie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności. W wyniku odparowania wody następuje koncentracja składników znajdujących się w produktach. Poddane takiej obróbce grzyby są nie tylko smaczne, ale także nadzwyczaj aromatyczne. Sprawdźcie jak prawidłowo suszyć leśne skarby!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Ekspert Akademii Smaku - Tomasz Morawiecki opowiada ile czasu trwa przygotowanie chleba i dlaczego warto to robić.