Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Pochrzyn, yam lub jam
  • 1
Polpal Polpal | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40
Kulinarne ABC

Pochrzyn, yam lub jam

Istnieje ponad 600 gatunków pochrzynu, niektóre z nich podobne są do ziemniaków słodkich, czyli batatów. W paru rejonach świata inne rośliny, takie jak oca czy jicama są też nazywane yam. Odkryjcie z nami te niezwykłe warzywa!

Trufla - kulinarny brylant
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Trufla - kulinarny brylant

Trufla jest obiektem westchnień zbieraczy, kucharzy, pisarzy i poetów. Przez wieki jej zapach uwodził koronowane głowy i arystokrację. Podejmij wyzwanie i wybierz się na poszukiwania tego cennego okazu!

Lukrecja - słodka przyprawa
  • 3
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Lukrecja - słodka przyprawa

Lukrecja jako słodka przyprawa staje się coraz popularniejsza w kuchni. Gałązki lukrecji znane są głównie jako przyprawa do wyrobów cukierniczych. Sprawdźcie historię i zastosowanie tej przyprawy!

Aioli - król wśród sosów śródziemnomorskich
  • 2
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Aioli - król wśród sosów śródziemnomorskich

Sos Aioli nazywany "masłem Prowansji" uznawany jest za fundament kuchni śródziemnomorskiej. Intensywny w smaku i aromatyczny pasuje do mięsa, ryb i różnego rodzaju przekąsek. Dobrze ukręcony sos jest tak gęsty, że można postawić w nim łyżkę.

 Dania z kwiatami cukinii
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Dania z kwiatami cukinii

Czy wiedzieliście, że kwiaty cukinii są jadalne? Jeśli nie, to czas nadrobić zaległości. W naszym artykule znajdziecie wspaniałe pomysły na ich przyrządzenie. Zapraszamy!

Przetwory z moreli
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przetwory z moreli

Morele to smaczne owoce, które pozytywnie wpływają na organizm człowieka. Warto przygotować z nich pyszne przetwory, by móc cieszyć się ich smakiem podczas długich, chłodnych wieczorów.

Przetwory z jabłek
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przetwory z jabłek

Jabłka to smaczne, soczyste owoce, z których można przygotować wiele wspaniałych przetworów na zimę. Zapoznajcie się z naszymi propozycjami i wybierzcie najlepszy przepis dla siebie!