

Robimy domowe pieczywo
Ekspert Akademii Smaku - Tomasz Morawiecki opowiada ile czasu trwa przygotowanie chleba i dlaczego warto to robić.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Ekspert Akademii Smaku - Tomasz Morawiecki opowiada ile czasu trwa przygotowanie chleba i dlaczego warto to robić.
Istnieje ponad 600 gatunków pochrzynu, niektóre z nich podobne są do ziemniaków słodkich, czyli batatów. W paru rejonach świata inne rośliny, takie jak oca czy jicama są też nazywane yam. Odkryjcie z nami te niezwykłe warzywa!
Choć z wyglądu przypomina trawę, właściwości tej rośliny z pewnością Was zaskoczą! Co warto wiedzieć o migdałach ziemnych? Czym się charakteryzują? Odpowiedzi szukajcie w artykule!
Trufla jest obiektem westchnień zbieraczy, kucharzy, pisarzy i poetów. Przez wieki jej zapach uwodził koronowane głowy i arystokrację. Podejmij wyzwanie i wybierz się na poszukiwania tego cennego okazu!
Lukrecja jako słodka przyprawa staje się coraz popularniejsza w kuchni. Gałązki lukrecji znane są głównie jako przyprawa do wyrobów cukierniczych. Sprawdźcie historię i zastosowanie tej przyprawy!
Sos Aioli nazywany "masłem Prowansji" uznawany jest za fundament kuchni śródziemnomorskiej. Intensywny w smaku i aromatyczny pasuje do mięsa, ryb i różnego rodzaju przekąsek. Dobrze ukręcony sos jest tak gęsty, że można postawić w nim łyżkę.
Czy wiedzieliście, że kwiaty cukinii są jadalne? Jeśli nie, to czas nadrobić zaległości. W naszym artykule znajdziecie wspaniałe pomysły na ich przyrządzenie. Zapraszamy!
Morele to smaczne owoce, które pozytywnie wpływają na organizm człowieka. Warto przygotować z nich pyszne przetwory, by móc cieszyć się ich smakiem podczas długich, chłodnych wieczorów.
Latem dla ochłody idealne są pyszne desery na zimno. Poznajcie najlepsze przepisy na letnie orzeźwienie! Sprawdźcie czy jesteście wśród laureatów naszego konkursu!
Jabłka to smaczne, soczyste owoce, z których można przygotować wiele wspaniałych przetworów na zimę. Zapoznajcie się z naszymi propozycjami i wybierzcie najlepszy przepis dla siebie!