

Drób - nie tylko na uroczystości
Drób smakuje każdemu, no może za wyjątkiem wegetarian. Dostarcza wiele niezbędnego białka, a bez dania z drobiem nie może obejść się żadna impreza rodzinna.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Drób smakuje każdemu, no może za wyjątkiem wegetarian. Dostarcza wiele niezbędnego białka, a bez dania z drobiem nie może obejść się żadna impreza rodzinna.
Jest to warzywo, którego dzieci nie lubią. Warto jednak spróbować dobrze nastawić naszych najmłodszych domowników do tego, aby szpinak był przez nich dość często spożywany, bo ma wspaniałe właściwości.
Chyba nikt nie wyobraża sobie świąt wielkanocnych bez pysznej i pięknie ozdobionej babki. Są niesamowite i niebywałe! Warto już teraz zacząć się przygotowywać do ich produkcji.
Dowolność w doborze składników pozwala codziennie uzyskiwać inny smak dania i po wielokroć odkrywać makaron... na nowo.
Można je lubić lub nie, na pewno warto znać ich zalety - a jest ich wiele!
Nie cichną dyskusję na temat zastępowania białego cukru innymi substancjami. Najwięcej kontrowersji budzi sztuczny słodzik aspartam, który występuje w wielu produktach spożywczych kupowanych przez nas na co dzień. Jedni kochają go za to, że skutecznie ogranicza kalorie w menu, inni oskarżają go natomiast o rakotwórcze działanie. Postanowiliśmy przyjrzeć się tej substancji i zobaczyć jak wiele ma minusów i plusów.
Moda na naturalną i organiczną żywność sprawiła, że coraz częściej czytamy etykiety produktów dostępnych w sklepach. Jesteśmy bardziej podejrzliwi i szukamy ekologicznych odpowiedników dla popularnych spożywczych artykułów. Bardzo częstym gościem w rozpisce użytych do produkcji elementów znajdujemy E221. Jeżeli jesteście ciekawi co kryje się pod tym symbolem to zapraszamy do dalszej lektury.
Masz ochotę na aromatyczną, pełną charakteru zupę? Najlepszym rozwiązaniem będzie zupa pieczarkowa. Doskonale smakuje i dodaje wigoru! Zapoznaj się z naszymi najlepszymi recepturami. Zapraszamy!
Kilka noży i troszkę wyobraźni wystarczy do tego, aby stworzyć coś pięknego i niepowtarzalnego? Tak! Sztuka Carvingu nam to umożliwi, tylko co to takiego? Hmm...
Posiadam i bardzo chcę się podzielić. chodzi o sprawdzone sposoby na to jak jednocześnie zachować spokojne sumienie i jednocześnie wyśmienity smak potraw. Czy to możliwe? Zapraszam wszystkich serdecznie do tej właśnie porady, która mam nadzieję okaże się pomocna.