Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Topinambur w kuchni
  • 1
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Kuchnia Wieszjak

Topinambur w kuchni

Topinambur, czyli roślina bulwiasta, bardzo dobra ale niestety mało wykorzystywana, ciesząca się niską reputacją. Jej zastosowanie kulinarne jest bardzo obszerne i zdrowe. Zachęcam serdecznie do poznania Topinambura.

Słów kilka o mięsie mielonym
zewa zewa | Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131
Porady kulinarne

Słów kilka o mięsie mielonym

Mielone mięso daje szerokie pole do popisu. Możemy przetwarzać je na różne sposoby i wyprawiać z nim cuda! Dużo rolę odgrywa zapewne rodzaj mięsa, ale także nasza kreatywność.

Chleb drożdżowy i różne rodzaje zaczynów
Alex_M Alex_M | Platynowy Ekspert | Przepisów: 1760, Artykułów: 12
Kulinarne ABC

Chleb drożdżowy i różne rodzaje zaczynów

Przy użyciu tych samych składników podstawowych, różnych zaczynów, możemy upiec zupełnie inne chleby, które to oczarują nas i naszych domowników, a codzienny rytuał jakim jest chodzenie do sklepu po świeże pieczywo zostanie zapomniany.

Właściowości soli
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Właściowości soli

Solimy dużo. Sól dodajemy m. in. do mięsa i sałatek. Wykorzystujemy ją też podczas ubijania piany z białek. Jednak używanie soli w nadmiarze może nam przysporzyć zdrowotnych problemów. Poznaj właściwości soli.

Zdrowie z kapusty
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Porady zdrowotne

Zdrowie z kapusty

Mawia się, że biało-czerwone to barwy nie zwyciężone. To prawda i to nie tylko jeśli chodzi o patriotyczne spojrzenie, ale także o to spojrzenie zdrowotne. Mianowicie kapusta, która jest bombą witaminową również posiada te piękne barwy...