mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Żurawina - dla diety i zdrowia
Dowiedz się, jak wartościowa jest żurawina i jak możemy ją wykorzystać w kuchni. Naturalny antybiotyk i bomba witaminowa.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Dowiedz się, jak wartościowa jest żurawina i jak możemy ją wykorzystać w kuchni. Naturalny antybiotyk i bomba witaminowa.
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Topinambur, czyli roślina bulwiasta, bardzo dobra ale niestety mało wykorzystywana, ciesząca się niską reputacją. Jej zastosowanie kulinarne jest bardzo obszerne i zdrowe. Zachęcam serdecznie do poznania Topinambura.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Mielone mięso daje szerokie pole do popisu. Możemy przetwarzać je na różne sposoby i wyprawiać z nim cuda! Dużo rolę odgrywa zapewne rodzaj mięsa, ale także nasza kreatywność.
Alex_M
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 1760, Artykułów: 12Przy użyciu tych samych składników podstawowych, różnych zaczynów, możemy upiec zupełnie inne chleby, które to oczarują nas i naszych domowników, a codzienny rytuał jakim jest chodzenie do sklepu po świeże pieczywo zostanie zapomniany.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Nie znam osoby, która nie lubi pizzy. W pizzeriach można kupić pizzę w wielu smakach, w domu - przygotować pyszne, urozmaicone dodatkami ciasto.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Kuchenka mikrofalowa ułatwia nam życie, są pewne ograniczenia co do potraw, dań, produktów, które możemy w niej odgrzewać. Sprawdźcie sami!
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Czasami zdarza się, że w trakcie podgrzewania w mikrofali coś dosłownie nam wystrzeli. Na szczęście są sposoby, aby po takich eksplozjach mieć czystą i zadbaną kuchenkę.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Solimy dużo. Sól dodajemy m. in. do mięsa i sałatek. Wykorzystujemy ją też podczas ubijania piany z białek. Jednak używanie soli w nadmiarze może nam przysporzyć zdrowotnych problemów. Poznaj właściwości soli.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Mawia się, że biało-czerwone to barwy nie zwyciężone. To prawda i to nie tylko jeśli chodzi o patriotyczne spojrzenie, ale także o to spojrzenie zdrowotne. Mianowicie kapusta, która jest bombą witaminową również posiada te piękne barwy...
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Drób smakuje każdemu, no może za wyjątkiem wegetarian. Dostarcza wiele niezbędnego białka, a bez dania z drobiem nie może obejść się żadna impreza rodzinna.