

Polenta - cuda z kaszy
Polenta to jeden z najpopularniejszych dodatków do dań na bazie kaszy, królujący głównie w kuchni włoskiej. Poznaj rodzaje polenty i zobacz, do czego możesz ją podawać!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Polenta to jeden z najpopularniejszych dodatków do dań na bazie kaszy, królujący głównie w kuchni włoskiej. Poznaj rodzaje polenty i zobacz, do czego możesz ją podawać!
Wielu z nas lubi w zimie zapach lata. Możemy go poczuć za sprawą naszych pysznych przetworów, które sami zrobimy. Przedstawiam kilka prostych zasad pomocnych przy ich przygotowywaniu.
Zbieranie grzybów to odprężające zajęcie pozwalające łączyć przyjemne z pożytecznym. Dobrze wiedzieć, dla których grzybów szczególnie warto znaleźć miejsce w swojej kuchni.
Ryba jest smaczna i zdrowa, ale żeby ją przygotować musimy mieć pewność, że wybraliśmy świeżą. A jak ją rozpoznać? Zapraszam do lektury.
Mleko jest bardzo bogate w witaminy i inne substancje, które niezwykle pozytywnie odbijają się na naszym zdrowym funkcjonowaniu! Warto jest bardziej poznać ten jakże pospolity i popularny produkt, który zawsze znajduje się w naszym domu. Zapraszam!
Dopiero niedawno dowiedziałam się o tym, że ocet jabłkowy jest o wiele lepszy od zwykłego. Od razu postanowiłam się nim zainteresować i jak najwięcej o nim dowiedzieć, żeby móc napisać do portalu. Jestem niezwykle zszokowana! Zapraszam do poznania mojego nowego przyjaciela.
Lista produktów spożywczych których spożywanie sprawia, że ciągle chcemy ich więcej i więcej, jest długa. Warto o niej wiedzieć.
Nietolerancja laktozy to dość powszechny problem - cierpi na nią blisko 60 procent społeczeństwa. Czy w przypadku tej dolegliwości należy całkiem rezygnować z mleka?
Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności, w tym także mięsa. Jego smak jest wyjątkowy i niepowtarzalny.
O zielonej herbacie słyszał już każdy. Ostatnio coraz popularniejsza staje się zielona... Kawa! Czym tak naprawdę jest? Z czym to się je i jak smakuje?