Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

16 stycznia - Dzień Pikantnych Potraw
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

16 stycznia - Dzień Pikantnych Potraw

Nasz kalendarz pełen jest nietypowych świąt, których celebracja jest często wymysłem urzędników, albo żartownisiów. 16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw i chyba każdy się zgodzi, że jest to zdecydowanie smaczny powód do polubienia się z rzadko używanymi, pikantnymi przyprawami w swojej kuchni.

Jak faszerować mięso?
  • 1
Noruas Noruas | Srebrny Ekspert | Przepisów: 549, Artykułów: 40
Kulinarne ABC

Jak faszerować mięso?

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z kilkoma poradami dotyczącymi faszerowania mięsa. Staram się pokazać, jak dzięki niektórym czynnością może stać się to bardziej zrozumiałe, czytelne i prostsze. Zachęcam!

Do czego dodać pęczak?
  • 3
ajrinwu ajrinwu | Srebrny Ekspert | Przepisów: 282, Artykułów: 9
Kulinarne ABC

Do czego dodać pęczak?

Do jakich potraw możemy dodawać kaszę pęczak? Co zawiera w swoim składzie? Dlaczego warto ją spożywać? Na te i inne pytania postaram się Wam odpowiedzieć poniżej. Zapraszam.

Owoce morza dla zakochanych
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Owoce morza dla zakochanych

Nie od dziś wiadomo, że owoce morza są słynnymi afrodyzjakami. Nie wiesz jakie wybrać i jak je przyrządzić na romantyczną kolację? Nie martw się, w artykule znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania!

Kulinarne antybiotyki
  • 2
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Porady zdrowotne

Kulinarne antybiotyki

O tej porze roku temperatura na zewnątrz wynosi poniżej 0, a dużo ludzi boryka się z przeziębieniami, infekcjami i wirusami, oczywiście szybko się poddając i wybierając wizytę u lekarza zamiast troszkę pokombinować i próbować postawić się absolutnie samodzielnie na nogi.

Menu na kolację we dwoje
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Menu na kolację we dwoje

Chcesz spędzić romantyczny wieczór z ukochaną osobą? Nic w tym trudnego! Przygotuj z nami pyszne jedzenie, które rozpali Wasze zmysły. Zapraszamy!

Rodzaje kaszy - sprawdź czy je znasz!
Noruas Noruas | Srebrny Ekspert | Przepisów: 549, Artykułów: 40
Smaczki

Rodzaje kaszy - sprawdź czy je znasz!

Kasza ma wiele rodzajów i nie ogranicza się tylko do gryczanej i jęczmiennej. W sklepach można dostać też inne i często mało komu znane rodzaje. Zobacz z czego jeszcze możesz gotować!

Książki kulinarne - jak kupować je z głową?
  • 3
Noruas Noruas | Srebrny Ekspert | Przepisów: 549, Artykułów: 40
Kulinarne ABC

Książki kulinarne - jak kupować je z głową?

Książki kulinarne stają się coraz popularniejsze i powstaje ich coraz więcej. Jak wybrać taką, by nie tylko pięknie wyglądała ale również służyła nam przez lata? Oto kilka pomysłów zainspirowanych książkowymi niewypałami.

Bloger Tygodnia - Smakocie i Łakołyki
  • 2
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Smakocie i Łakołyki

Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Sara Smolińska, autorka bloga - Smakocie i Łakołyki. Swoją kuchnię określa jako nieskomplikowaną, dość leniwą, a przy tym pyszną i prawdziwą. Uważa, że w kluczem do kulinarnego sukcesu jest czerpanie radości z samego gotowania. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!