

Święta z Agnieszką Maciąg
Agnieszka Maciąg, modelka, autorka książek i popularnego bloga, proponuje nowe spojrzenie na świąteczne menu. Proste, tradycyjne potrawy odmienione trochę przez jej mamę, trochę podejrzane w podróży.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Agnieszka Maciąg, modelka, autorka książek i popularnego bloga, proponuje nowe spojrzenie na świąteczne menu. Proste, tradycyjne potrawy odmienione trochę przez jej mamę, trochę podejrzane w podróży.
Szczególny czas, przygotowujący nas do zbliżającej się zimy. Przeczytajcie, jak się odżywiać aby „jesienna depresja” okazała się jedynie hasłem sezonowym.
W cyklu Bloger Tygodnia gościmy Agatę Anioł i Sylwię Majcher, autroki bloga Kuchnia w formie. Poprzez gotowanie i blogowanie dziewczyny wracają do zapamiętanych smaków. Często eksperymentują w kuchni i odkrywają nowe aromaty. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem Konkursu - Wypieki nie z tej planety!
W dniu 11 listopada oprócz smacznej gęsiny na deser serwujemy wspaniałe rogale świętomarcińskie. Przepisów na pyszne rogaliki jest wiele. Sprawdźcie, jakie propozycje mają nasi użytkownicy. Serdecznie zapraszamy!
Gęsina to idealne mięso do dań popisowych. Podawana w formie przystawki czy dania głównego, z wyśmienitymi dodatkami komponuje się wspaniale. Sprawdźcie, co tym razem przygotowali nasi użytkownicy. Serdecznie zapraszamy!
Na świętego Marcina najlepsza gęsina - a może rogal świętomarciński lub wino? 11 listopada oprócz Święta Niepodległości obchodzimy także Dzień Świętego Marcina. Dowiedzcie się więcej. Serdecznie zapraszamy!
Z połączenia pasji i miłości do zakopiańskiej kultury powstała Góralska Tradycja – restauracja inna niż wszystkie.
Dieta rozgrzewająca szczególnie w okresie jesienno-zimowym cieszy się dużą popularnością. Stały rytm spożywania posiłków, odpowiednia temperatura dań oraz rozgrzewające składniki - w tym tkwi klucz do sukcesu. Poznajcie pozostałe kulinarne triki, które pomogą rozgrzać organizm.
Znamy laureatów nagrody głównej konkursu Gotujmy z Nagrodami za aktywność w październiku. Zobacz, kto zdobył nowoczesną i wygodną w użytkowaniu patelnię Gerlach z pokrywką z linii Vitality.