Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Szpinakowe ravioli z łososiem i cukinią
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Szpinakowe ravioli z łososiem i cukinią

Zobacz film na którym, Anna Kosterna-Kaczmarek, zdobywczyni trzeciego miejsca w konkursie Kulinarni Mistrzowie przygotowuje Szpinakowe ravioli z nadzieniem z łososia, serka mascarpone i cukini w maślanym sosie z koperkiem.

X Festiwal Kultury i Kresowego Jadła
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - wkrótce

X Festiwal Kultury i Kresowego Jadła

W dniach 2-3 sierpnia w Baszni Dolnej odbędzie się X jubileuszowy Festiwal Kultury i Kresowego Jadła. Na uczestników czeka wiele atrakcji, w tym degustacja pysznych kresowych potraw, mistrzostwa w pieczeniu na ruszcie i warsztaty władania bronią. Zapraszamy!

Kulinarni Mistrzowie - znamy lauratów!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - relacje

Kulinarni Mistrzowie - znamy lauratów!

Jesteśmy po II etapie konkursu Kulinarni Mistrzowie. Oj działo się, działo... Pasjonaci gotowania, założyli fartuchy, zakasali rękawy i pokazali na co ich stać. A my to wszystko... nakręciliśmy. Zachęcamy do przeczytania relacji!

Przepisy z kukurydzą w roli głównej
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Przepisy z kukurydzą w roli głównej

Słodkie, żółte ziarenka spotykane na sklepowych półkach to wspaniała i czarująca kukurydza. Mimo, iż najlepiej smakuje z odrobiną masła, stosujemy ją także jako dodatek do wielu mięsnych potraw. Odważniejsi wyczarują z niej wspaniałe sosy, napoje, ciasta oraz desery. Zobaczcie nasze przepisy!

Chusteczki makaronowe ze szparagami
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Chusteczki makaronowe ze szparagami

Zobacz film na którym, Piotr Szymanek, zwycięzca konkursu Kulinarni Mistrzowie przygotowuje Chusteczki makaronowe ze szparagami, pomidorkami koktajlowymi i sosem Aioli.

Lekki malinowy deser
  • 1
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Słodkie piątki

Lekki malinowy deser

Zobacz, jak zrobić lekki i mocno malinowy deser z dodatkiem herbatników. Deser ten smakuje rewelacyjnie i co ważne powstaje bardzo szybko. To idealne rozwiązanie, gdy nagle nachodzi nas ochota na coś słodkiego!

Przepisy na wiśniowe smakołyki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Przepisy na wiśniowe smakołyki

Słodko-kwaśne, aromatyczne wiśnie już od kilku tygodni kuszą nas wyglądem. Dodajemy je do ciast i deserów, tworzymy sosy, kompoty oraz przetwory. Sprawdź zatem co jeszcze można stworzyć z tych wyśmienitych owoców. Zapraszamy!

Bloger Tygodnia - Kulinarne Podróże
  • 2
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kulinarne Podróże

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Natalię Rusinowską, autorkę bloga Kulinarne Podróże. Gotowanie i blogowanie sprawia jej dużą satysfakcję. Przygotowanymi potrawami najczęściej dzieli się z bliskimi. Ciągle odkrywa pyszne smaki, aromaty i nowe style gotowania. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!