Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Bloger Tygodnia - Kulinarna Fuzja
  • 8
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kulinarna Fuzja

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Joannę Prus autorkę bloga Kulinarna Fuzja. Gotowanie i blogowanie to dla niej kulinarna podróż w świat smaków i aromatów. Szczypta fantazji, odrobina ryzyka i sto procent serca to jej recepta na sukces. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Letnie orzeźwienie - Tort cytrynowy
  • 2
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Słodkie piątki

Letnie orzeźwienie - Tort cytrynowy

Orzeźwiający tort cytrynowy to idealny deser na lato. Aksamitna masa cytrynowa, brzoskwinie i borówki sprawiają, że ten tort smakuje wszystkim! Zobacz jak zrobić krok po kroku tort z gotowaną masą cytrynową, owocami i bitą śmietaną.

15 przepisów na porzeczki w deserach i daniach
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

15 przepisów na porzeczki w deserach i daniach

Kwaskowate, świeże, orzeźwiające porzeczki... Od kilku tygodni szczodrze dodajemy je do domowych ciast i deserów. Co odważniejsi łączą je z mięsami. Ci, którzy chcą zachować ich smak na dłużej zabierają się za robienie przetworów i nalewek. Zobaczcie nasze przepisy!

Ciasto z wiśniami i malinami
  • 2
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Słodkie piątki

Ciasto z wiśniami i malinami

Nie wiem jak wy, ale ja mam wrażenie, że czasami szukam nowych smaków i nowych receptur zapominając o prostych, ale jakże smacznych ciastach naszej mamy, babci lub cioci, dlatego też postanowiłam odświeżyć jeden z takich przepisów i zrobić delikatne ciasto z owocami. Zobaczcie, jak je przygotować.

Do gotowania trzeba mieć serce
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gwiazda w kuchni

Do gotowania trzeba mieć serce

Mistrz kuchni tajskiej Thanawat Na Nagara wyjaśnia, co stanowi kwintesencję kuchni tajskiej. Opowiada o tradycyjnych potrawach i zdradza kulinarne tajemnice Tajów. Zachęcamy do przeczytania wywiadu z ekspertem!

Letnie nalewki
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Letnie nalewki

Wiadomo - alkohol konserwuje. Wykorzystajmy, więc tę jego właściwość i zamknijmy smaki letnich owoców w doskonałych nalewkach - z porzeczek, malin, wiśni i czereśni. Trunki domowej roboty na pewno doskonale rozgrzeją nas w mroźne zimowe wieczory.

Smak egzotyki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - relacje

Smak egzotyki

Kuchnia tajska to skarbnica smaków i aromatów. Ostra i słodka zarazem, orzeźwiająca i zachwycająca. Uczestnicy kolejnych warsztatów Akademii Smaku Siemens zostali zabrani w kulinarną podróż do egzotycznej i tajemniczej Tajlandii. Czego się dowiedzieli i czego doświadczyli? Zobaczcie sami!