Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Wielki powrót wołowiny
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Wielki powrót wołowiny

Wołowina powoli wraca do kulinarnych łask! Coraz chętniej sięgamy po pyszne burgery, soczyste rostbefy i smaczne polędwiczki wołowe. Kucharz Grzegorz Łapanowski zdradza, z czego wynika kulinarny renesans wołowiny. Zachęcamy do lektury!

Bloger Tygodnia - Karmelowy
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Karmelowy

Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Małgorzata Wolanin. Gotowanie i blogowanie dają jej ogromną satysfakcję. Małgosia uwielbia eksperymentować ze smakami i aromatami. Pomysły na swoje pyszne i zdrowe dania zamieszcza na blogu o słodkiej nazwie Karmelowy.

Smaczne i zdrowe potrawy z bobu
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Smaczne i zdrowe potrawy z bobu

Świeży i pyszny bób jest już obecny na straganach, targach i w sklepach. Warto to wykorzystać! Bób oprócz walorów smakowych posiada wiele witamin i składników mineralnych. Właśnie dlatego zachęcamy Was do przygotowania rewelacyjnych sałatek, przekąsek i dań głównych z bobu.

Bloger Tygodnia - Magic Cooking Time
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Magic Cooking Time

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Martę Stankiewicz, autorkę bloga Magic Cooking Time. Kulinarne pomysły same rodzą się w jej głowie. Z łatwością ukazuje tradycyjne potrawy w nowym świetle. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Postaw na multiwygodę!
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Trendy kulinarne

Postaw na multiwygodę!

To, że jesteś zabiegana nie usprawiedliwia faktu, że źle się odżywiasz. Dlaczego? Ponieważ mimo braku czasu możesz przygotowywać pełnowartościowe posiłki. Bo liczy się nie tyle to, ile masz wolnych minut, a w jaki sposób je wykorzystasz. Twoim sojusznikiem w tej walce są urządzenia wielofunkcyjne.

POTĘGA SŁODYCZY
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - relacje

POTĘGA SŁODYCZY

Mleczna, gorzka, z aksamitnym nadzieniem, z orzechami, a może z chili - przy takim wyborze, któz z nas mógłby nie być miłośnikiem czekolady? Dlaczego desery są uwieńczeniem każdej kolacji? Odpowiedzi na to i inne pytania poznali uczestnicy kolejnych warsztatów Akademii Smaku Siemens.

Łatwy sposób na grillowanie bez dymu
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady kulinarne

Łatwy sposób na grillowanie bez dymu

Sezon grillowy w pełni, coraz więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu w towarzystwie przyjaciół i rodziny. Wiąże się to z możliwością przygotowania smacznych potraw w krótkim czasie.

Co można zrobić z kalarepy?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co można zrobić z kalarepy?

Kalarepka należy do roślin kapustnych. Najlepiej wybierać te nieduże, o średnicy 3-8 cm. To proste - im mniejsza tym delikatniejsza w smaku i mniej włóknista. Przedstawiamy zbiór najciekawszych przepisów na kalarepkę. Zobacz co można wyczarować z młodej kalarepy.