Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Bądź fit na wiosnę
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Bądź fit na wiosnę

Wiosna – najbardziej wyczekiwana pora roku, której wszyscy wypatrują z utęsknieniem. Pierwsze promienie słońca, powiew ciepłego powietrza i budząca się do życia przyroda wystarczą, by wyrwać nas z zimowego snu. To na wiosnę zazwyczaj podejmujemy postanowienie zmiany stylu życia na zdrowszy, lżejszy – po prostu fit.

Dieta na przesilenie wiosenne
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Dieta na przesilenie wiosenne

Zamrażanie to najkorzystniejsza metoda długotrwałego przechowywania produktów, pozwalająca zachować dużą część składników mineralnych i witamin. Mrożonki są szczególnie cenione ze względu na najbardziej zbliżoną do świeżych produktów wartość odżywczą.

Wiosenne trendy w dekorowaniu ciast i ciasteczek
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wielkanoc

Wiosenne trendy w dekorowaniu ciast i ciasteczek

Wiosna oraz czas wielkanocny zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Kolory i fantazyjne ozdoby na świątecznych deserach, ciastach i ciasteczkach to idealny sposób na wyrażenie radości z budzącego się życia. Poznaj wiosenne trendy w dekorowaniu ciast oraz ciasteczek.

Kilka prostych porad praktycznych
  • 1
Polpal Polpal | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40
Gwiazda w kuchni

Kilka prostych porad praktycznych

Zostało trochę dżemu na dnie słoika? Co zrobić z odkrojonymi skórkami od sera? Przeczytaj kilka porad, a od Nigelli dowiedz się jak wykorzystać wodę z gotowania makaronu!

Fakty i mity na temat wody z kranu
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Fakty i mity na temat wody z kranu

W Polsce nie mamy szacunku i zaufania do wody z kranu. Obawy dotyczące spożywania wody wodociągowej są tak silnie zakorzenione w świadomości społeczeństwa, że urosły do rangi fobii. Poznaj też przepisy Grzegorza Łapanowskiego!