kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Bloger Tygodnia - Smaczne Ujęcie
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Anna Dobrowolańska, autorka bloga Smaczne Ujęcie.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Anna Dobrowolańska, autorka bloga Smaczne Ujęcie.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Konrad Birek zdradza przepis na grillowany camembert z orzechami, bakaliami i konfiturą figową.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Topinambur, czyli słonecznik bulwiasty, po latach dominacji ziemniaka wraca do łask i do kart najlepszych restauracji. Zobacz przepisy na topinambur!
monikaw993
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 52, Artykułów: 15Biały ser jest dobrym źródłem białka i wapnia.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Jeszcze żywy skorupiak i podróż w czasie do smaków dzieciństwa – to czekało wczoraj na uczestników. Czy jednak homar nie cierpiał?
monikaw993
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 52, Artykułów: 15Na rynku jest mnóstwo przypraw, ale czy wszyscy wiemy które do jakich potraw pasują??
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Masz ochotę na pyszny deser? Kurt Scheller zdradza Kasi Cichopek-Hakiel przepis na ciasto orzechowe z czekoladą.
topsicretka
| Kucharz | Przepisów: 8, Artykułów: 0Ja przechowuję grzyby w pudełku po butach. Czemu? Przeczytajcie!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Co jest najważniejsze w fotografii kulinarnej? Przeczytajcie wywiad z ekspertem – fotografem Leszkiem Szurkowskim.
Wiech
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 160, Artykułów: 5Risotto z owocami morza, zupa rybna - wszystkie tego typu potrawy wymagają zastosowania bulionu. Najlepiej, żeby był rybny...