

Co zrobić z kwiatów czarnego bzu?
Jeszcze zdążymy nazbierać kwiatów czarnego bzu, przygotowaliśmy dla Was przepisy na racuchy, syropy, ocet i galaretki z wykorzystaniem tych aromatycznych kwiatów. Do dzieła!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jeszcze zdążymy nazbierać kwiatów czarnego bzu, przygotowaliśmy dla Was przepisy na racuchy, syropy, ocet i galaretki z wykorzystaniem tych aromatycznych kwiatów. Do dzieła!
Letnia pora to czas kiedy owoców jest w bród. Warto wtedy pomyśleć o zimie i przygotować małe zapasy. Najprościej przechować je w zamrażarce.
Z czego zrobić pyszne chłodniki i jak? To proste!
Robiąc te chipsy nie szprycujesz ich tłuszczem, a wręcz przeciwnie - usuwasz go.
Puszysty omlet to uczta nie tylko dla podniebienia, ale i dla oczu.
Niby nic trudnego, ale nie zawsze ciasto naleśnikowe się udaje. Warto wiedzieć jak je zrobić aby nie wylądowały w koszu..
Już w niedzielę 16 czerwca 2013 zapraszamy na wielki festiwal jedzenia ulicznego do Warszawy!
Ekspres PrimaDonna XS Deluxe to idealna harmonia pomiędzy rozmiarem urządzenia, a jakością doskonałej kawy. Harmonia nagrodzona nagrodą Plus X Award.
Możliwość zamawiania pizzy przez internet, nowe wystroje, i ogólne odświeżenie marki - Da Grasso bliżej swoich franczyzobiorców.
Latem pragniemy deserów zimnych, orzeźwiających, słodko-kwaśnych, o mocno owocowym smaku. Sprawdźcie przepisy na lody, sorbety, desery w pucharkach i nietypowe kwiatowe desery!