Ela Dz
| Złoty Ekspert | Przepisów: 730, Artykułów: 13Sól do słodkich wypieków.
Są różne szkoły dodawania soli do słodkich potraw.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Ela Dz
| Złoty Ekspert | Przepisów: 730, Artykułów: 13Są różne szkoły dodawania soli do słodkich potraw.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia zapraszamy do przeczytania wywiadu z Marią Banach, autorką bloga Gruszka z fartuszka.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nasze prababki gotowały według pięciu przemian intuicyjnie, bo zgodnie z naturą. Dowodem na to są stare książki kucharskie – mówi Anna Krasucka z PIĘĆ SMAKÓW.
agabi22
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 523, Artykułów: 9Francuski klasyk - świetny jako samodzielne danie lub dodatek do wszelakich mięs.
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Marta Kapica - propagatorka diety RAW przekonuje, że dieta oparta o surowe produkty jest naprawdę smakowita.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Już w sprzedaży kolejna książeczka kulinarna "Kuchnia jak u Sowy Dania z rusztu". Zobacz przepis na Steki z polędwicy z ziołami.
Jullia_
| Szef Kuchni | Przepisów: 31, Artykułów: 2Jedzenie na imprezie wcale nnie musi byc nudne. Mam pomysł na świetną alternatywe dla nudnych koreczków za niewielkie pieniądze.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Birofilia w Żywcu to największy festiwal złocistego trunku w naszym kraju - co roku w czerwcu do Żywca zjeżdżają piwowarzy z różnych krajów.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Na upublicznionych w niedzielę zdjęciach widać jak maż Nigelli – Charles Saatchi, wyraźnie dusi swoją żonę w restauracji.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jeszcze zdążymy nazbierać kwiatów czarnego bzu, przygotowaliśmy dla Was przepisy na racuchy, syropy, ocet i galaretki z wykorzystaniem tych aromatycznych kwiatów. Do dzieła!